September 2018, Middelharnis - Iedere maandagavond wordt er steevast een potje gedamd in sport-en recreatiecentrum De Staver in Sommelsdijk. Het seizoen gaat bijna weer beginnen. “Dammen op maandagavond in sport-en recreatiecentrum de Staver te Sommelsdijk is gezond en gezellig. Het is een sport voor jong en oud; eentje waarbij je je hersens traint; en waarbij je niet op een bepaalde leeftijd wordt “afgeschreven”. Het is een sport die je tot het einde van je leven kunt blijven beoefenen”, aldus het oudste lid van de vereniging, hij is in de negentig. Lees hieronder verder.

Het oudste lid, dat zeker 'jong van geest' te noemen is, Jan van Hoorn vertelt: “Het is een sport die je fris houdt, je moet er bij denken, er komen geen gemene trucjes bij voor, geen venijnig natrappen, geen gele en rode kaarten, wel inzet en plezier! Er is eigenlijk maar één “probleem”, je kunt er niet rijk mee worden. Maar daar geven dammers niet om, ze zijn niet materialistisch ingesteld. Het gaat bij hen om de sport, niet om het geld.“ Dit oudste lid roept jongeren op om bij de vereniging te komen. De vereniging heeft duidelijk verjonging nodig en nodigt jongelui van harte uit eens een sportief potje mee te spelen."

Jongeren van harte welkom

Van Hoorn: “Denk en Zet telt leden die al 40 jaar en nog langer lid zijn. We kijken met z’n allen uit naar wat nieuwe (jongere) leden: dammers en/of damsters. Oude dammers vallen af en nieuwe komen er haast niet bij. Terwijl we weten dat er op Flakkee heel wat “thuisdammers” wonen. We hopen dat er zich wat van die jonge mensen aanmelden. Ga niet van de gedachte uit, dat er op Denk en Zet alleen maar "profs" in het dammen lid zijn. We zijn allemaal van harte bereid om nieuwe mensen die zich met deze prachtige denksport willen gaan bezig houden, met behulp van een ervaren dammer, op weg te helpen.”

Open avonden

In principe zijn op damvereniging Denk en Zet alle avonden open voor aanstaande leden of geïnteresseerden. Wie aarzelt, maar graag wil weten hoe alles reilt en zeilt, is hartelijk welkom in de voorzaal van de Staver te Sommelsdijk op maandagavond om 20:00 uur. Nogmaals: er is geen leeftijdsgrens, niet naar beneden en ook niet naar boven. We hopen: Tot ziens!”