Goeree-Overflakkee - "Lezers gezocht! Houd je van lezen en vind je het leuk om over de gelezen boeken te praten? Dan is een leesgroep iets voor jou! Een leesgroep is er voor fanatieke lezers, maar ook voor mensen die een stok achter de deur nodig hebben om aan een goed boek toe te komen. Het met elkaar bespreken van boeken geeft bovendien veel meer inzicht in de boeken die je gelezen hebt." Binnen Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zijn, in samenwerking met Stichting Senia, diverse leesgroepen ontstaan. Verdeeld over het jaar wordt gezamenlijk een aantal boeken gelezen. Lees hieronder meer.

Leesgroep voor fanatieke lezers
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zorgt voor de te lezen boeken en voor ruimte in de Bibliotheek. Stichting Senia verzorgt de bijbehorende Leeswijzers met discussievragen en achtergrondinformatie.
Het nieuwe Leesgroepenseizoen gaat in september van start.

Geschiedenis-leesgroep
Houd je van geschiedenis, van lezen en vind je het leuk om over de gelezen boeken te praten? Dan is de leesgroep Geschiedenis iets voor jou! Verdeeld over het jaar lezen de deelnemers uit een divers aanbod aan geschiedkundige boeken, waaronder “De stamhouder” van Alexander Mu?nninghoff , “Het raadsel Spinoza” van Irvin Yalom en “De vergeten bankencrisis” van Lodewijk Petram.

Nieuwe leden welkom

De volgende leesgroepen hebben komend seizoen ruimte voor nieuwe leden*:
• Hellevoetsluis, Leesgroep Literatuur 4, komt bijeen op maandagavond 19.30 uur
• Hellevoetsluis, Leesgroep Literatuur 6 ”V.I.T. -Voor iedereen toegankelijk”, komt bijeen op donderdagavond 19.30 uur
? Middelharnis, Leesgroep Literatuur 1, komt bijeen op woensdagochtend 9.45 uur

• Hellevoetsluis, Leesgroep Geschiedenis 2, komt bijeen op woensdagmiddag 13.30 uur
? Hellevoetsluis, Leesgroep Klassieken, komt bijeen op dinsdagmiddag 13.30 uur

Aansluiten

Wil je meer informatie of heb je interesse om aan te sluiten bij een Leesgroep? Stuur een email naar Lindsay Pelt via lpelt@bzhd.nl of neem contact op met Bibliotheek Zuid-Hollandse Eilanden op Goeree-Overflakkee (Middelharnis - Ouddorp).

*Bij voldoende interesse is het tevens mogelijk een nieuwe leesgroep op te richten.