Goeree-Overflakkee - Natuurfotograaf Hans van der Elst heeft al heel veel foto's gemaakt van de schitterende natuur op Goeree-Overflakkee. Het is nu de bronstijd ven de reeën. Een mooi gelegenheid voor Hans om er weer opuit ter trekken met zijn camera: "Eind mei zijn de jonge geboren en nu rennen de bokken al weer achter de geiten aan. De bokken kunnen elkaar niet meer verdragen, wat soms heftige gevechten veroorzaakt; zo ook vorige week...". Lees hieronder verder en bekijk de foto's van van der Elst.

Hans van der Elst: "We zaten op een rustig plekje bij natuurgebied de Slikken, toen we opeens wat hoorde aankomen rennen. In een flits schoten twee bokken voorbij en dat waren duidelijk geen vrienden van elkaar. Ik kon gelukkig nog een paar foto’s van ze maken. Wat wel bijzonder is bij de geiten dat de embryo zich pas eind december gaat ontwikkelen na de dekking. Er zit een soort "stilstand" in het proces van drachtig zijn bij deze dieren."

Filmpje Flamingo's

Elk jaar overwintert er een grote groep flamingo's op het eiland Goeree-Overflakkee. De in januari geplaatste video door Hans van der Elst hiervan, werd massaal gedeeld op Facebook. De video met de flamingo's werd vooral veel bekeken rondom Goeree-Overflakkee, in Rotterdam en Brabant. Maar opvallend is dat de video ook populair was in Antwerpen en zelfs veel kijkers trok uit het Spaanse Valencia. De wilde flamingo's vliegen meestal rond oktober vanuit Duitsland naar het Grevelingenmeer, waar ze (afhankelijk van de weersomstandigheden) verblijven tot april. De vogels zijn vaak te vinden rondom het Haventje van Battenoord, waar ook een kleine uitkijktoren in de natuur staat.