Sommelsdijk - Eind juni krijgen de bewoners van de historische kern van Sommelsdijk een brief van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee met de vraag of ze de Sommelsdijkse vlag willen kopen. Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert samen met Hart van Goeree-Overflakkee, Stichting Sociale en Maatschappelijke Belangen (SMB) en Sociëteit Rethorica vrijdag 17 augustus 2018 in de historische kern van Sommelsdijk wederom de Holle Bolle Dag. "Het zou toch fantastisch zijn als er overal Sommelsdijkse vlaggen zouden wapperen!" Lees hieronder meer.

Holle Bolle Dag

De 'Holle Bolle Dag' is een gezellige braderie van 14:00 uur tot 23:00 uur met een historische tint. De braderie dankt haar naam aan de bijnaam van de mensen die wonen in Sommelsdijk; Sommerdiekse Holle Bolle. Tijdens Holle Bolle Dag wil de organisatie, ter verhoging van de sfeer, vragen de Sommelsdijkse vlag uit te hangen. Heeft u interesse in de aanschaf van een vlag? De vlaggen worden door een gespecialiseerd bedrijf in mooie kwaliteit geleverd en zijn er vanaf 25 euro. De vlag is afgeleid van het wapen dat al in de 18e eeuw voor Sommelsdijk gebruikt. De vlag heeft diagonaal geel en blauwe banen.

Wilt u ook eigenaar worden van de echte Sommelsdijkse vlag? De vlag is nog ruim een maand lang te bestellen (tot 7 juli 2018) via deze link naar de website van het Streekmusuem. Na uw bestelling ontvangt u een factuur van de administratie en is de vlag begin augustus op te halen in de Kerkstraat van Sommelsdijk.