Goeree-Overflakkee - Eerder kon u lezen van de goede resultaten van het verkeersexamen te Middelharnis-Sommelsdijk-Stad-aan-het-Haringvliet. Jan de Vries van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Dirksland mailde deze keer de "uitstekende resultaten bij het verkeersexamen dat gehouden werd voor de leerlingen in Dirksland, Herkingen en Melissant. Lees hieronder de uitslagen van 8 juni 2018.

Uitslagen verkersexamen 8 juni

Op 5 en 7 juni 2018 werd in Melissant, Herkingen en Dirksland het praktisch verkeersexamen voor groep 7 van het basisonderwijs georganiseerd. Het praktisch verkeersexamen werd afgenomen op in totaal vijf basisscholen. In totaal deden er 104 leerlingen mee aan het praktisch verkeersexamen, 31 leerlingen wisten de route foutloos te rijden. Helaas is een leerling voor het praktisch examen gezakt. Het beste klasse resultaat werd gehaald door SmdB De Regenboog uit Melissant waar vier van de zeven leerlingen foutloos rondreden en er in totaal slechts vier fouten werden gemaakt.

Voorafgaand aan het praktische gedeelte werden de fietsen gekeurd. Hierbij viel het op, dat vooral bij crossfietsen de zij-reflectie ontbrak. Daarnaast waren er de andere gebruikelijke gebreken, zoals het ontbreken van een bel, een kapot zadel, ondeugdelijke remmen en het ontbreken van reflectoren aan de voor- of achterkant en in de trappers. Van de 104 gekeurde fietsen waren er 27 niet in orde. Een iets mindere score dan vorig jaar.

Het schriftelijk examen werd, gelijktijdig met de andere basisscholen in Nederland, gehouden op donderdag 5 april 2018. Aan het schriftelijk examen deden ook 104 leerlingen mee en gelukkig zijn ook voor het schriftelijk examen alle leerlingen geslaagd.

Dit jaar zijn er drie leerlingen cum laude geslaagd. Het zijn Marith van Barneveld, Stijn Mol en Willemijn Verburg van CBS Prins Maurits in Dirksland.

Over het hele examen gemeten waren er goede resultaten voor Anne van Es van OBS De Inktvis en Vera Akershoek, Hannah Anker, Lydia Biemond en Martin van der Spek van CBS Prins Maurits met slechts één fout.

De diploma’s werden namens Veilig Verkeer Nederland afdeling Dirksland uitgereikt door de voorzitter van de afdeling Dirksland, de heer Jan de Vries. Daarnaast ontvingen alle deelnemers een pen van Veilig Verkeer Nederland.

Het beste gemiddelde resultaat per groep voor het schriftelijk examen werd gehaald door de 30 leerlingen van groep 7B van CBS Prins Maurits in Dirksland met een gemiddelde score van slechts 3,1 fouten voor het theoretisch examen.

De verkeersexamens werden georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland afdeling Dirksland. Aan het praktisch examen werd medewerking verleend door ouders van de leerlingen van de deelnemende scholen en enkele vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Allen hartelijk dank voor de medewerking: Zonder uw hulp kan het praktisch examen niet worden georganiseerd."