Regio - Scalda vierde de 'Dag van de Helden en Heroes'. Hero Sjanine Breen uit Ouddorp (19) werd tweede tijdens het NK Apothekersassistent Skills Heroes. Studenten werden in het zonnetje gezet vanwege bijzondere prestaties of inspirerende levensverhalen. Op donderdag 19 april organiseerde Scalda de Dag van de Helden en Heroes. Lees hieronder meer.

Dag van de Helden en Heroes

Tijdens een spetterende bijeenkomst op Scalda locatie Edisonweg in Vlissingen werden de Helden en Heroes van 2018 in het zonnetje gezet: succesvolle studenten (heroes) werden gehuldigd voor hun bijzondere prestatie en studenten met een bijzondere, persoonlijke ontwikkeling worden bedankt voor hun inzet en inspiratie (helden). Tijdens de Dag van de Helden en Heroes, die dit jaar voor de vierde keer georganiseerd werd, werden er achttien studenten geëerd. Waaronder één duo. Al deze Helden en Heroes dragen een bijzonder verhaal met zich mee. Een verhaal van kracht, lef, doorzettingsvermogen, ambitie of vakmanschap. Deze verhalen werden tijdens de bijeenkomst met alle aanwezigen gedeeld onder leiding van Juvat Westendorp (bekend van o.a. GTST en So You Think You Can Dance). Voorafgaand aan de bijeenkomst kwamen de Helden en Heroes bij opleidingsrestaurant Puur à la Carte in Middelburg samen voor een lunch. Van daaruit werden ze per limousine naar Vlissingen vervoerd om daar een spectaculaire entree te maken en hun persoonlijke verhalen aan het publiek te vertellen.

"Esmeralda Bouman, Ike Vermeulen, Rachel Joziasse en Sjanine Breen praten over hun deelname aan het Nederlands Kampioenschap voor beroepen waar zij een podiumplaats in de wacht wisten te slepen. Anjana Gort, Roy Avezaat en Koen Loonen vertelden over de tegenslagen die zij hebben gehad, maar waardoor zij zich niet laten belemmeren om een opleiding te volgen, te sporten en alledaagse dingen te doen. En zo had iedere genomineerde zijn of haar persoonlijke verhaal."

Met het project Helden en Heroes laat Scalda zien trots te zijn op alle studenten die met behulp van hun opleiding hun dromen laten uitkomen of hun ambitie achterna gaan, ondanks de eventuele hindernissen die zij op die route tegenkomen. Het is een uniek project waar met name de veelzijdigheid van het middelbaar beroepsonderwijs centraal staat. Binnen deze veelzijdigheid werken bij Scalda dagelijks zo’n 800 medewerkers met passie aan de opleiding van meer dan 9000 studenten.