Goeree-Overflakkee - Er kwam op dinsdag 17 april 2018 wel een heel groot cadeau voor Kika-ambassadeur Kees Witte het eiland op rijden, namelijk twee vrachtwagens vol met gedoneerde doppen voor Kika. Lees hieronder verder.

Per kilo doppen krijgt Kika Goeree-Overflakkee 25 eurocent en de vrachtwagens vol doppen leveren de stichting dus zo’n 2000 euro op. Een middagje hard werken kan er dan wel vanaf. Een team van zo’n zes mensen is de hele middag bezig geweest om de doppen over te gooien van de dozen naar een grote container van Klein Recycling uit Zwartewaal. En één container haalt het niet, dus komt er ’s avonds gewoon nog een container bij en gaat het team nog even verder. In tottaal was het 80 kuub aan doppen.

Fruity Line, een bedrijf uit Ochtend, vlakbij Tiel, maakt verse sapjes en smoothies en besloot 2,4 miljoen flessendopjes te doneren aan ‘onze’ Kika-Kees. “Dit is toch geweldig. We hoeven hier niets voor te doen, maar we krijgen er wel geld voor om de zieke kinderen te helpen,” zegt Kees. “Ik ben hier echt heel erg blij mee. En de inzet van het hele team is ook top. Ze verrichten echt heel goed werk.”

Maar niet alleen het Kika-team en Fruity Line werken mee aan de actie. Zo heeft Transportbedrijf Trommel de opslagloods beschikbaar gesteld waar Kika het hele jaar door ingezamelde doppen, blikjes, dekseltjes en kroonkurken kan verzamelen. Gert van Rossum van Rogo Machines B.V. uit Middelharnis heeft een heftruck uitgeleend aan Kika-G-O en Dhr Bruijn sponsorde het vervoer van Ochtend naar Middelharnis.

Doppenactie
De doppenactie van Kika startte drie jaar geleden en is elk jaar groter geworden. Inmiddels kunnen niet alleen plastic flessendopjes en kroonkurken worden ingeleverd. Ook lege en platte blikjes bier of frisdrank, dekseltjes van potjes, inktpatronen van de printer en oude mobieltjes worden ingezameld. Deze spullen worden opgehaald door Klein Recycling (behalve de mobieltjes) en daar krijgt Kika geld voor. "Zo help je de zieke kinderen, maar hoef je zelf geen geld te missen als je dat niet kunt. Spaar jij al mee?"

Tekst en foto's Sam Fish