16 april 2018, Middelharnis - 't Prieel van recreatiecentrum De Staver was afgelopen vrijdagavond gevuld met zo’n tweehonderd vrijwilligers. Ammy van der Weide, vrijwilliger van het jaar, werd gehuldigd. Emma van Otzel en Cynthia Broeders die met hun Twirlteam The Rainbows het WK wonnen in Noorwegen, werden in het zonnetje gezet. En er was speciale aandacht voor het vrijwilligersteam van de Wielerronde. Lees hieronder verder.

De vrijwilligers gaven gehoor aan de oproep van de gemeente om deel te nemen aan de jaarlijkse vrijwilligersavond. Het thema was ‘gala’. En de rode loper lag uit om de mensen een bijzonder gevoel te geven. Bij de ingang werd iedereen op de foto gezet en door een team van feestelijk aangeklede ambtenaren welkom geheten. In de zaal stonden de gebakjes al klaar voor bij een eerste kopje koffie of thee.

Het was een geanimeerde avond, met een driegangendiner. Elke tafel had haar eigen ‘ambtenaar’ die voor het uitserveren zorgde. Tussen de bedrijven door werd elke gang, muzikaal gepresenteerd door de dames van Fem&Daan.

Ammy van der Weide, die als vrijwilligers van het jaar onlangs bij koning Willem-Alexander en koningin Maxima op de lunch was, werd nu ook in ‘eigen stad’ geëerd. Zij kreeg van de zaal een welverdiend applaus voor al die jaren dat zij als vrijwilliger werkt om het leven van velen aangenamer te maken.

Speciale gasten waren de families van de meiden uit Oude-Tonge, die via Vivace uit Oude-Tonge, waren doorgegroeid en nu meedraaien met het Twilpteam van The Rainbows. Zij wonnen dit jaar op 4 april in Lillehammer het Wereld Kampioenschap. Een echte sport, waarvoor hard wordt getraind. Zij wonnen tot hun grote vreugde van favoriet Amerika. Wie het optreden, dat als thema terrorisme had, wil nazien: klik hier.

De meiden van het vrijwilligersteam van de Wielerronde werd ook genoemd. Als een hechte familie zorgen zij elk evenement voor alles wat er georganiseerd moet worden. Ze genoten deze avond van de gezelligheid, het diner en de aandacht. Aan het einde van de avond, werd er door een aantal dames uit de zaal nog even van de dansvloer gebruikt gemaakt. Maar rond 21.30 uur was het feest toch echt afgelopen. De foto’s van de vrijwilligers worden gepubliceerd op onder deze link.

Tekst en foto's Maria Evers