9 april 2018, Stellendam – GoodFuels, marktleider op het gebied van duurzame biobrandstoffen, startte vandaag met de verkoop van haar duurzame dieselvervanger GoodFuels20 op Goeree-Overflakkee. Dieselrijders kunnen nu duurzame brandstof tanken bij tanklocatie Sakko, aan de Pampus 8 in Stellendam. Deze dieselvervanger is een duurzaam alternatief voor traditionele fossiele diesel en geschikt voor alle dieselmotoren. Zonder enige aanpassing van het voertuig wordt direct een fors lagere uitstoot van CO2, stikstofoxides en fijnstof gerealiseerd. Lees hieronder verder.

De inzet van de duurzame dieselvervanger is de snelste en makkelijkste manier om te verduurzamen. De brandstof is te tanken via de blauwe slang. Het netwerk van deze openbare tankpunten wordt komende tijd landelijk uitgebreid, zodat duurzaam tanken voor zowel MKB als consument binnen handbereik is.


20% fossielvrij, 18% CO2-reductie en betere luchtkwaliteit

Deze dieselvervanger bestaat deels uit Hydrotreated Vegetable Oil, oftewel HVO, en mag niet verward worden met het oude biodiesel. De HVO van GoodFuels is een fossielvrije, kwalitatief hoogwaardige biobrandstof, gemaakt van afval- en reststromen die niet concurreren met de voedselketen en niet leiden tot ontbossing. Deze duurzame brandstof zorgt niet alleen voor een CO2-reductie, maar dankzij het terugdringen van schadelijke uitlaatgassen ook voor een betere luchtkwaliteit. Dit effect is het sterkst bij oudere motoren. GoodFuels wil het percentage HVO in de komende jaren op laten lopen van 20% naar 100%.

Ondernemers verduurzamen

De meeste bedrijven willen graag verduurzamen, maar kunnen niet van de ene op de andere dag hun wagenpark vernieuwen. Dit geldt in het bijzonder voor het zwaardere wegvervoer, dat voorlopig is aangewezen op dieselmotoren. Voor deze bedrijven zijn geavanceerde biobrandstoffen een belangrijk duurzaam alternatief voor fossiele diesel. Hiermee is het wel mogelijk om direct een forse milieuwinst te realiseren. Dankzij het netwerk van tankstations met GoodFuels20 (in combinatie met de GoodFuels-tankpas) kunnen bedrijven nu eenvoudig overstappen op fossielarme brandstof.

Tanklocaties met ‘de blauwe slang’

De duurzame dieselvervanger is op deze locaties goed herkenbaar aan de blauwe slang. Omdat deze geschikt is voor alle dieselmotoren, kunnen ook particulieren nu aan de pomp kiezen voor duurzaam. De dieselvervanger kan gewoon bij getankt worden ook als is de tank met conventionele diesel nog niet leeg.

Duurzaam
Alle brandstoffen worden gemaakt van afval- en reststromen en voldoen aan de zwaarste duurzaamheidseisen. Deze dieselvervanger voldoet aan de RSB-standaard en beschikt over een onafhankelijke duurzaamheidsboard, bestaande uit leidende NGO’s en academici. Deze board adviseert over de duurzaamheid van de individuele brandstoffen. GoodFuels is onderdeel van de GoodNRG groep.