17 maart 2018, Middelharnis/Zwolle - Het Nederlands Kampioenschap Skills Talents werd afgelopen donderdag gehouden in de IJsselhallen van Zwolle. Van de in totaal 10.000 deelnemers, streden uiteindelijk 360 laatstejaars vmbo’ers uit geheel Nederland in verschillende vakrichtingen voor de titel ‘Nederlands Kampioen Skills Talents 2018’. Naast individuele titels waren er ook gouden, zilveren en bronzen medailles te winnen voor de beste provincieteams van Nederland. Lees hieronder verder.

Het Edudelta College uit Middelharnis was met maar liefst vijf vakteams vertegenwoordigd op dit Nederlands kampioenschap. Allen gingen ze voor de titel en gooiden zij hoge ogen tijdens deze Skills Talents finale.

Individuele prestaties

Alle leerlingen van het Edudelta College Middelharnis schitterden in hun eigen vakrichting. Denise Melaard, Anouk Otte en Maartje Roest, vertegenwoordigden het provincieteam ‘Zeeland Sharks’ in de categorie ‘Bloem & Design’, en pakten individueel de gouden medaille. Dankzij hen en de goede prestaties van hun provincieteam werden ze ook nog eens reserve kampioen van Nederland en kregen de zilveren medaille omgehangen. Dolgelukkig vlogen zij na de huldiging hun bloemdocente Wendy van der Hoeven in de armen die ook alle eer verdient met deze prachtige prestatie.

In de vakrichting ‘Bouwen, Wonen en Interieur’ kunnen Laurence Kranenburg, Roy van Dis en Lennart van Moort terugkijken op een geweldig kampioenschap. Zij pakten in de voorselecties al de Zuid-Hollandse titel en veroverden op dit Nederlands kampioenschap een zilveren podiumplaats en kregen voor deze reserve titel een zilveren medaille omgehangen.

Dat zelfde deed ook het vakteam ‘Mobiliteit en transport’ zij moesten flink de aan de bak Jurian Vogelaar, Tim de Oude en Mathé de Graaff lieten zich weer van hun sterkste kant zien wat hen al eerder de Zuid-Hollandse titel opleverden. Ook zij mochten naar voren komen op het podium en werden reservekampioen in hun vakrichting. Zij namen trots hun zilveren medaille in ontvangst.

Aurora Dane, Sabine Durinck en Jamilla de Bruine waren niet te kloppen in de vakrichting ‘Horeca, Bakkerij en recreatie’. Met de hoogste plaats op het erepodium in de strijd om de individuele titel kregen zij de gouden plak omgehangen. Voor derde keer op rij, met steeds weer andere leerlingen, laten de vakdocenten Ronald Dolk en Teun Koote met hun leerlingen zien dat zij de beste van Nederland zijn. Wat een prestatie!

De Zuid-Hollandse kampioenen van het vakteam ‘Dienstverlening en Producten’ bestaande uit Amber van Heukelen, Indy Jacobs en Chantal Klijn hebben het de concurrentie behoorlijk moeilijk gemaakt. Zij behaalden net geen individuele podiumplaats, maar waren wel oppermachtig met hun provincieteam ‘Zuid-Holland Hawks’.

Beste provincieteam van Nederland

Dankzij de goede prestaties van Edudelta College Middelharnis, die zo sterk vertegenwoordigd was in hun provincieteam ‘Zuid-Holland Hawks’ werd dit succesvolle team dé kampioen van Nederland Skills Talents 2018! Dat één school uit Middelharnis zo een kwaliteit aan vakmanschap toont is uniek!

Trots

Regiodirecteur Adrie Krielaart van Edudelta College Middelharnis is enorm trots op haar kampioenen en vakdocenten: "Het is een hele prestatie wat hier wordt neergezet. We zijn een kleinschalige school, maar leveren leerlingen af die hun vakmanschap verstaan. Leerlingen die graag gezien zijn in het bedrijfsleven en die een mooie toekomst tegemoet gaan.", aldus een trotse directeur.