Goeree-Overflakkee - Op maandag 19 maart 2018 van 14:00 tot 16:00 uur organiseert de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond), in samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee, een bijeenkomst over beweging. De bijeenkomst vindt plaats in het Prieel van De Staver in Sommelsdijk. Om te ervaren hoe (meer) bewegen laagdrempelig vorm gegeven kan worden, heeft de PCOB Olga Commandeur uitgenodigd om dit te demonstreren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Lees hieronder meer.

Bewegen geeft een goed gevoel
Sporten en bewegen geeft energie. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. Voor de meeste mensen geldt dat zij zich na het sporten veel beter voelen. Dit heeft ermee te maken dat tijdens het bewegen de stof endorfine in de hersenen wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen bent en je je tevreden voelt. Een derde reden om meer te bewegen, is het gevoel dat bewegen kan geven en de gezelligheid die bewegen met zich meebrengt.

Bewegen brengt u onder de mensen
Bewegen is ook mogelijk in groepsverband. Hierbij combineer je de lichamelijke voordelen met het vergroten of onderhouden van je sociale contacten. Voor velen geldt dat het in groepsverband sporten of bewegen bijdraagt aan het plezier dat aan bewegen wordt beleefd. Bewegen in groepsverband maakt het bovendien makkelijker om bewegen vol te houden. Het is een stok achter de deur.

Ziektes voorkomen en te lijf gaan
Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te behouden. Lichamelijke beweging is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen en verkleint de kans op chronische ziekten.

Demonstratie door Olga Commandeur
Om te ervaren hoe (meer) bewegen laagdrempelig vorm gegeven kan worden, heeft de PCOB Olga Commandeur uitgenodigd om dit te demonstreren. Olga Commandeur is Nederlandse oud-atlete. Tegenwoordig is zij vooral bekend door haar dagelijkse presentatie van het TV-programma een Nederland in Beweging.

Van harte welkom
Komt u ook in beweging? We zien u graag bij de bijeenkomst op 19 maart. Entree kosten bedragen €2,00.