Goeree-Overflakkee - Op 9 en 10 maart 2018 organiseerde NLdoet de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Vele inwoners van Goeree-Overflakkee gaan aan de slag en pakken een vrijwilligersklus op. Hierdoor worden veel maatschappelijke organisatie geholpen. GOvoorelkaar ziet echter een groeiende hulpbehoefte bij de ‘gewone burger’. Om hier aandacht voor te vragen én om deze inwoners direct te helpen, organiseert GOvoorelkaar op maandag 19 maart een extra NLdoet dag. Lees hieronder meer.

Meer hulp nodig

Het aantal hulpvragen op GOvoorelkaar stijgt gestaag sinds de start van het platform in 2014. De hulpvragen worden geplaatst door organisaties, professionals en inwoners van Goeree-Overflakkee. 45% van de vragen betreft directe hulp voor een inwoner. “Dat steeds meer inwoners het platform weten te vinden om hulp te vragen, is een heel positieve ontwikkeling” stelt wethouder Gerrit de Jong. Deze groei zal naar verwachting nog wel even doorzetten gezien de steeds langer thuiswonende zelfstandige ouderen. “Maar we moeten wel alert blijven of iedereen wel de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. Zo geeft 87% van de mensen die voor zichzelf hulp vragen aan dat zij de hulp via het platform echt noodzakelijk vinden. Zonder zitten ze echt met een probleem”, aldus de wethouder Sociale Zaken.

Extra lokale NLdoet dag

Om dit te voorkomen organiseert GOvoorelkaar een extra NLdoet dag op Goeree-Overflakkee op maandag 19 maart. Naast de extra handjes zorgt NLdoet ook voor aandacht voor het thema vrijwilligerswerk.

Doe mee!

GOvoorelkaar nodigt iedereen van harte uit om de handen uit de mouwen te steken op 9, 10 én 19 maart. Via NLdoet.nl en GOvoorelkaar.nl kunt u zich aanmelden voor een klus. Natuurlijk kunt u ook op andere dagen een ander blij maken. GOvoorelkaar matcht het hele jaar door vraag en aanbod voor vrijwillige hulp. Hulpvragen zijn ook altijd welkom; er zijn ontzettend veel mensen die voor elkaar klaar staan. Dat geldt ook voor maatschappelijke organisaties: zij kunnen na NLdoet hun vragen op GOvoorelkaar blijven stellen.