5 maart 2018, Middelharnis - CSG Prins Maurits organiseerde in Middelharnis een Trots-op-dag. Leerlingen kregen gelegenheid hun ouders te laten zien waarin ze gegroeid zijn. Speciale aandacht ging deze middag uit naar de 9 leerlingen van mevrouw Josephine de Nooijer. In Middelharnis zijn de leerlingen met glans geslaagd voor dit project. Uit handen van de Rabobank-medewerker krijgen zij hun certificaat uitgereikt. Dat is iets op TROTS op te zijn. Lees hieronder verder.

"Afgelopen maanden hebben de leerlingen hard gewerkt onder leiding van mevrouw Saskia de Ruiter van MEE Plus en Rabobank het Haringvliet om meer zicht te krijgen op hun omgang met geld. Met elkaar hebben de leerlingen geleerd en uitgewisseld hoe je op je geld let, maar ook hoe je keuzes maakt. "Nee" leren zeggen, aandacht hebben voor groepsdruk en merkgevoeligheid zijn hierbij belangrijke thema's gebleken. Ze hebben hier in de praktijk druk mogen oefenen, ook in de gastles door de Rabobank."

Het luisteren naar het verhaal van ervaringsdeskundige Diana heeft eveneens diepe indruk op de leerlingen gemaakt. Geduldig heeft zij de nieuwsgierige vragen van de jongeren beantwoord. Diana is zelf op jonge leeftijd diep in de schulden terecht gekomen, maar heeft hier met de juiste hulp zich goed uit weten te redden. De juiste hulp komt ook aan bod; als je eenmaal schulden zou hebben, wat dan?!

Ook ouders werden meegenomen in de inhoud van de training, zodat er thuis ook over gepraat kon worden.

De training maakt onderdeel uit van een groot landelijk project vanuit Rabobank Foundation, Ministerie van SZW en MEE Nederland.

Het project Smart met Geld bestaat onder meer uit een trainingsprogramma voor leerlingen van 15 tot 18 jaar op praktijkscholen en themabijeenkomsten voor ouders van deze leerlingen. Daarnaast organiseert MEE lokale platforms waar professionals gestimuleerd worden om vaker met jongeren in gesprek te gaan over geld. Lokale samenwerkingspartners krijgen handvatten om samen werk te maken van preventie om zo schulden bij deze jongeren te voorkomen.

Dankzij subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en een financiële bijdrage van de Rabobank Foundation is het project de afgelopen jaren verder uitgerold. MEE is hard onderweg om op alle 174 praktijkscholen in Nederland Smart met Geld aan te bieden, zodat ruim 26.000 jongeren worden bereikt.