Sommelsdijk - Op vrijdag 2 februari was het zover: "Er stond een indrukwekkende rij bezoekers hoopvol te wachten, gewapend met shoppers en een gevulde portemonnee". In het Prieel van recreatie-en sportcentrum De Staver werd de 2e editie gehouden van de Kids Care beurs. Er was een ruim aanbod van tweedehands kinderkleding en speelgoed, deels voor het goede doel. De helft van de opbrengst was voor de kinderafdeling van het van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Op donderdagavond 15 februari 2018 werd een cheque van ruim 5000 euro uitgereikt. Lees hieronder meer.

Organisatie: "Het was een overweldigend succes! Mede door de inzet van tientallen fanatieke vrijwilligers in de voorbereiding, liep het de dag zelf echt gesmeerd. De aankondiging van kinderopvang is ook dit jaar weer goed ontvangen. Waar de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zich naar de gevulde tafels spoeden, werden de kinderen in de kinderhoek gebracht. Waar zij zich vermaakten met speelgoed, knutselwerkjes en een tv-hoekje. Ook konden zij worden geschminkt en werden ballonfiguren gemaakt.

Het aanbod van kleding, schoenen en speelgoed was opvallend hoog. Een ruim aanbod van winter- en zomerkleding is met zorg geprijsd en gesorteerd op maat en geslacht. Een hele klus, maar met de kinderafdeling van het van weel Bethesda ziekenhuis in het achterhoofd, werd "de drive" om er een daverend succes van te maken met de minuut groter.

De beurs verliep voorspoedig en er is weer een mooi bedrag bij elkaar gekocht door de kopers op Goeree-Overflakkee! Bezoekers waardeerden het diverse aanbod van de kleding, de kinderopvang, de loterij met mooie prijzen en vooral het doel maakte dat ons initiatief zo gedragen werd. Het was voor ons als team mooi te zien hoe ook de winkeliers met ons meeleefden en ons wilden helpen door prijzen te sponsoren voor de loterij! De prijzen waren zeer divers, zo waren er kadobonnen van diverse eetgelegenheden, een kadobon van een juwelier, een parfumpakket, lekkernijen, wijn, een voetbal, te veel om op te noemen.

Inmiddels is de opbrengst bekend gemaakt en overhandigd. De cheque van maar liefst €5140,00 is officieel overhandigd aan het personeel van ons Dirkslandse ziekenhuis! Een fantastisch mooi bedrag waarmee de kinderafdeling spullen zal aanschaffen om een opname in het ziekenhuis iets te veraangenamen, zoals bijvoorbeeld muurspelen, speltafels.

Graag bedanken wij alle vrijwilligers en sponsoren voor hun inzet en medewerking. In het bijzonder Sport-en recreatiecentrum De Staver voor hun gastvrijheid en de aanwezige faciliteiten., waarvan we gebruik konden maken. We zien jullie graag weer terug in 2019 voor de 3e editie, u komt toch ook weer?!"