Goeree-Overflakkee - Op vrijdag 2 februari 2018 vertrok een groep Flakkeeënaars richting Utrecht. Eén van die mensen was Ammy van der Weide-van Wezel uit Sommelsdijk. Onze gemeente waardeert de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die het eiland rijk is. Afgelopen vrijdag werd in Utrecht de Meer dan handen vrijwilligersprijzen - een initiatief van het ministerie van VWS - uitgereikt. Per gemeente mogen hiervoor drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden voorgedragen. Ammy was die ene vrijwilliger die werd voorgedragen voor de VriendenLoterij Passieprijs. Lees hieronder meer.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VriendenLoterij en de VNG. De organisatie is in handen van Movisie. Op 2 februari 2018 werden de juryprijzen uitgereikt tijdens een landelijke manifestatie, waarvoor ook de staatssecretaris van VWS wordt uitgenodigd.

De vrijwilliger met de meeste inwonersstemmen (347 van de 556 stemmen) op ons eiland, werd Ammy van der Weide van Wezel. Zij werd als kanshebber voorgedragen voor de VriendenLoterij Passieprijs en won deze ook! Daarnaast ontving ze vrijdag een reischeque ter waarde van €500,00 (juryprijs). Gemeente: "Ammy staat al 35 jaar, zeven dagen per week in weer en wind, klaar voor de bewoners én de dieren (geiten, kippen en konijnen) van Nieuw Rijsenburgh. Ze maakt graag een praatje met de bewoners en helpt bij grote activiteiten, zoals het optreden van koren in de avond of bloemschikken op woensdagmiddag. Ook bij Goed voor Goed is zij dagelijks te vinden." Door mee te doen aan de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zet de gemeente Goeree-Overflakkee vrijwilligers, zoals Ammy, in de spotlight en biedt ze de kans op landelijke aandacht, een geldprijs en inhoudelijke ondersteuning. Wethouder Gerrit de Jong: “Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Zonder deze mensen zag de samenleving op Goeree-Overflakkee er heel anders uit. We kunnen helaas niet alle vrijwilligers voordragen, maar de gemeente geeft ook op andere manieren een blijk van dank, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse Vrijwilligersevenement.”