29 december 2017, Sommelsdijk - De vrijwilligers van het nieuw te starten inloophuis PerronX in Middelharnis, kijken terug op een geslaagde actie op de weekmarkt in de Voorstraat van Sommelsdijk. Een sfeervol-ingerichte kraam stond voor de bezoekers van de weekmarkt klaar, waar een ieder (gratis) kon genieten van een lekker warm drankje en/of soepje en iets lekkers "uit eigen keuken". De opbrengst was ontzettend hoog en werd deels vergoed door de marktkooplieden, die op de wekelijkse markt staan in Sommelsdijk. Lees hieronder verder.

"Dit alles was het initiatief van de marktlieden zelf, die dit doen ten bate van het nieuwe inloophuis (PerronX) dat in 2018, in Middelharnis, geopend zal worden. De commissieleden van PerronX zijn de marktlieden van de weekmarkt dan ook erg dankbaar: "Zij hebben ons deze mogelijkheid geboden én voor financiën gezorgd: een aanzienlijk deel van de gemaakte kosten werd ons geschonken. Ook zijn we blij met al het lekkers "uit eigen keuken", dat gebracht én uitgereikt werd door de vrijwilligers. Lees hieronder verder over inloophuis 'PerronX'.

Inloophuis 'PerronX'

'Het inloophuis, wat “PerronX” zal heten, zal dienen als een ontmoetingsplek voor jong en oud op Goeree-Overflakkee. In de toekomst wordt er ook mogelijkheid geboden om hier activiteiten te organiseren. Met een groep interkerkelijke vrijwilligers wordt dit plan steeds verder uitgebreid en gerealiseerd: "En we vinden het fijn om hier tijdens de weekmarkt al wat meer bekendheid aan te geven en u te kunnen informeren!"

Het inloophuis moet een open ontmoetingsplek worden, waar een ieder zich van harte welkom weet, maar ook thuis voelt. "Een echte warme binnenkomer!" Vanwaar de naam eigenlijk? "Een perron is heel letterlijk een platform bij een halte, een metrostation of een spoorwegstation, dat het reizigers makkelijker maakt om in een bus, tram, metro of trein te stappen. De letter X moet een kruispunt voorstellen. We zijn allemaal onderweg op de reis van ons leven en komen daarbij meerdere kruispunten tegen. Op kruispunten in je leven moet je kiezen welke kant je opgaat. Het is fijn om daarover te praten met andere "reizigers", maar soms is het gewoon fijn stilzwijgend, je kop koffie te drinken op een perron. Voor ieder wat wils, dus! Op die manier kwamen we op de naam 'PerronX'."