Regio - Pas om 05:00 uur op zaterdagmorgen 23 december 2017 ging de A29 over de Haringvlietbrug weer open. Het verkeer werd tot die tijd omgeleid, ook de afrit naar de N59 werd afgesloten en het verkeer moest omrijden via Willemstad. Politie hield de weg dicht voor onderzoek, nadat een losgeraakt onderdeel van de brug ook het asfalt had beschadigd. Bestuurders van 20 voertuigen kwamen wonderwel alleen met de schrik vrij, nadat zij een lekke band opliepen en een vrachtwagen zijn dieseltank beschadigde zodat deze ging lekken. Onderzoek moet uitwijzen hoe het kon gebeuren dat er wederom een metalen deel van de brug losraakte. Lees hieronder verder.

Automobilisten die door het voorval schade hebben opgelopen, dienen contact op te nemen met Rijkswaterstaat. Er moest een bergingsbedrijf aan te pas komen om alle betrokken auto’s van de brug te halen.

Check hier de veelgestelde vragen op de website van Rijkswaterstaat. Staat uw vraag er niet bij? Bel dan gratis met de informatielijn via tel. 0800-8002.

  • 7 dagen per week geopend
  • Maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur
  • Zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur

Contactformulier