Middelharnis - PCOB Goeree-Overflakkee houdt op DV maandag 20 november 2017 haar maandelijkse ledenmiddag. "Het zal je maar overkomen…datgene waar je liever niet aan denkt op reis of vakantie gebeurt. Je wordt ziek of krijgt een ongeluk en belandt in een ziekenhuis in het buitenland. Voor het begeleiden van mensen die niet in staat zijn om op eigen kracht te reizen, vliegen repatriërings­verpleegkundigen zoals Rinus Pannekoek de hele wereld over. Komt u kijken en luisteren naar wat Rinus ons te zeggen heeft? De middag begint om 14:00 uur in de Hoeksteen te Middelharnis." Lees hieronder meer.

PCOB Goeree-Overflakkee

Al sinds haar oprichting in 2007 worden deze middagen, met gevarieerde onderwerpen, door de PCOB-GO voor senioren georganiseerd met als doel ouderen en eenzame mensen een fijne middag te bezorgen en met elkaar in contact te brengen.

Spreker Rinus Pannekoek

"Rinus doet dit werk al sinds 1989 en is vanaf 1992 werkzaam bij Ambulancedienst Broeder de Vries op Schiphol. Zijn opleiding als verpleegkundige en psychiatrisch verpleegkundige en zijn afgeronde CCU-opleiding (hartbewaking) in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis te Dirksland maakten Rinus geschikt voor het repatriëren van patiënten met cardiale klachten. In de afgelopen jaren is hij over heel de wereld gevlogen om patiënten naar huis te halen. Gewapend met niets anders dan een koffer medische spullen en zijn vakkennis. Rinus kan avonden vullen met de verhalen over zijn reizen. Een aantal springen er uit. Onder andere hierover zal hij vertellen op onze ledenmiddag."

Rinus is een vrolijke man die met enthousiasme praat over zijn werk. Hij werd geboren tijdens de watersnoodramp in 1953, op een operatietafel in het ziekenhuis omdat zijn ouderlijk huis onder water stond. "Een passend begin van een bijzonder leven. We kunnen met een gerust hart op reis in de wetenschap dat mensen als hij bereid zijn ons in nood te helpen. Rinus Pannekoek woont in Dirksland. Van harte uitgenodigd!! Brengt u iemand mee die kennis wil maken én eventueel lid wil worden van de PCOB? Entree €2,00. Opgeven is niet noodzakelijk."