Stellendam - "Een groep uitgeprocedeerde vluchtelingen installeert zich op een deftig plein in één van de dorpen op Goeree-Overflakkee en dit bezorgt de bewoners de nodige irritatie! Dat levert een onderlinge strijd op en de bewoners proberen de vluchtelingen weg te krijgen. Dan blijkt één van de "deftige" bewoners verliefd te zijn geworden op één van de vluchtelingen.... Uiteindelijk vinden die twee samen een oplossing voor de ruzie in de buurt." Deze zeer beknopte omschrijving moet de inhoud worden van een musical die is gebaseerd op de reeds bestaande kindermusical 'Drama op Diamantplein'. Geschreven door Pauline van de Kolk (tekst) en Bart Sloots (liedjes). De tekst, muziek en dans is aangepast naar het heden en de nieuwe musical zal worden uitgevoerd door bewoners en vluchtingen op Goeree-Overflakkee. Lees hieronder verder.

Musical in wording

De musical is nog niet zover dat men hem ook al kan bekijken, sterker nog: alles is pas in een pril beginstadium. Teksten en muziek zijn aangepast en een eerste oriëntatiegesprek op het gemeentehuis heeft plaatsgevonden. De eerste voorbereidingen zijn opgestart.

Musical van en door iedereen

Het organiseren van deze musical heeft naast tijd ook medewerkers en spelers nodig! Vandaar dat er nog gezocht wordt naar meer enthousiaste mensen, die in het productie-team willen meewerken om deze productie tot een daverend succes te brengen.

Praktijk

Het lijkt nog ver weg, (uitvoeringen staan gepland in 2019), maar het is een vrij groot project. Dit project heeft deze tijd ook echt wel nodig, om het tot het gewenste resultaat te komen. Uiteindelijk wil het enthousiaste team de eventuele opbrengsten ten goede laten komen aan een 'goed doel'. Dit is (nog) niet bekend. Sponsoren, instellingen en instanties en vooral deelnemers, die hun medewerking hieraan willen verlenen, zijn uiteraard zeer welkom! Mail voor meer informatie naar: musicaltheatergo@gmail.com.

Door Mehdi.