Landelijk - Wellicht houdt jij het in je achterhoofd, maar stiekem gaan we er allemaal vanuit dat het ons niet zal overkomen. Maar zijn we erop voorbereid? Een aanslag zoals bijvoorbeeld in Barcelona komt helaas altijd onverwacht. Het helpt als je weet wat je in zo'n geval moet doen. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) deelt onderstaande tips (zie foto) zodat u weet wat u moet doen. Lees meer.

De kans op een aanslag in Nederland is reëel. Er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen dat terroristen daadwerkelijk voorbereidingen treffen voor het plegen van een aanslag in Nederland. De overheid doet er alles aan om dreigingen op tijd te onderkennen en om een aanslag te voorkomen. Daarom houden politie en veiligheidsdiensten mogelijke terroristen op allerlei manieren in de gaten.

Hoe kan jij helpen om een aanslag te voorkomen?

Wees alert op verdachte situaties. Bijvoorbeeld een achtergelaten koffer, of iemand die opvallend veel interesse heeft in beveiligingsmaatregelen. Bel bij een acute situatie 112. Geen spoed, wel verdacht? Bel de politie via 0900-8844. Je kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wat moet je doen bij een terroristische aanslag? Lees HIER verder.

Bron crisis.nl