Stellendam – De Dorpsraad Stellendam had enige tijd geleden het plan gevat om de voetgangerstunnel onder de Eendrachtsdijk op te knappen. Na een grondige schoonmaakbeurt en de muren weer netjes gewit te hebben was de tunnel klaar voor iets speciaals. Lees hieronder verder.

Deze vraag kwam al gauw bij Atelier Schildersgeluk terecht en zo kreeg de plaatselijke kunstenares Marjolein Klapwijk, die ook teken en schilderlessen verzorgt in haar atelier. Zij had de vrije hand om er samen met haar jonge enthousiaste kunstenaars in spee iets moois van te maken.
De afgelopen 4 weken is er hard gewerkt, de kinderen hielpen bij het beschilderen van de grote vlakken en de details waren voor Marjolein. Er was een hoop bekijks in de voetgangerstunnel. In het dorp ging het als een lopend vuurtje rond en was de tunnel de meest besproken plek. Vele Stellendammers, maar ook toeristen, kwamen uit nieuwsgierigheid met eigen ogen zien wat er met de tunnel aan de hand was. Fietsroutes werden hiervoor verlegd en vele foto's werden gemaakt. Zelfs koffie en verschillende versnaperingen werden gebracht uit onverwachte hoek.
Inmiddels zijn de muren voorzien van totaal 14 frisse kleurrijke muurschilderingen van Stellendam en omstreken in de vorm van postzegels of oude ansichtkaarten. Een vermaak voor jong en oud, van kleurrijk kindervoorstellingen tot oude prentjes zoals “het Rode Licht” en “de RTM tram”, maar ook het “Leugenbankje”, zorgen voor vele mooie en interessante anekdotes.
Marjolein: “Graag wil ik mijn jonge enthousiaste cursisten; Bram, Max, Joshua, Daniel, Rebecca, Deborah, Anna, Marit, Julia, Rowan en Mathijs heel hartelijk bedanken voor hun goede inzet. Super gedaan! Ook hartelijke dank voor alle mensen die voor versnaperingen zorgden! Nieuwsgierig geworden? Verleg uw wandelingetje en ga gerust een kijkje nemen in de voetgangerstunnel onder de Eendrachtsdijk te Stellendam.”