Middelharnis - Vrijdag 2 juni 2017 volgden het merendeel van de (B)ABSen van de gemeente Goeree-Overflakkee een training voor ervaren trouwambtenaren in Bestuurscentrum Het Rondeel in Middelharnis. De training maakte onderdeel uit van de eerste (B)ABSen-dag voor Bijzondere Ambtenaren van de Burgerlijke stand. Lees hieronder verder.

De leerzame en interactieve training bestond uit onderdelen op het gebied van een juridische opfrissing, professionalisering en verdieping met betrekking tot het voltrekken van huwelijken. Trainer Bart van Galen van Flexible Coaching gaf een toelichting op de belangrijke wettelijke aspecten en regelingen, zoals de taken en bevoegdheden, de wettelijke vereisten en de juridische totstandkoming van een huwelijk. Maar ook de wettelijke veranderingen en ontwikkelingen kwamen aan bod.

Voor de cursisten was het een leuke en inspirerende trainingsdag. “Niet alleen is onze basiskennis weer helemaal up-to-date, we hebben ook kennis, ervaringen en tips met elkaar kunnen delen”. Vooral op het gebied van trends en ontwikkelingen in het op creatieve wijze vormgeven en verwoorden van een speech was de interactie met elkaar zeer waardevol.