Regio - Uw lokale omroep RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee) heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week staat hieronder, ook ziet u de frequenties staan om RTV Slogo te ontvangen via Ziggo digitaal, Cl+ module, KPN/Telfort en TV Analoog.

  • Stroom: In 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Boegbeeld van de natuurontwikkeling in het Haringvliet is de terugkeer van de steur. Deze prehistorische vis, die makkelijk 2 meter lang kan worden, is sinds de jaren 50 verdwenen. Er zijn jonge steuren uitgezet en als de Haringvlietsluizen in 2018 op een kier gaan kunnen ze weer het Haringvliet in zwemmen. Jamaine van der Vegt spreekt met een bioloog en gaat naar diergaarde Blijdorp waar nog een paar van deze zeldzame vissen te zien zijn. En ook Kees en Fré gaan weer op onderzoek uit in het Haringvliet. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond.
  • Menheerse Havendag 2017: Afgelopen weekend vond in Middelharnis het grootste en meeste gevarieerde publieksevenement van Goeree-Overflakkee plaats.De Menheerse Havendag/ Menheerse Werf was wederom een enorm succes en een zeer geslaagd evenement dat in 2018 wederom een vervolg krijgt. RTV SLOGO cameraman Noah van Dijk maakte er een sfeer reportage van.
  • Stad a/h Haringvliet in de jaren 50-60: RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis
  • Ontstaan Goeree Overflakkee: Goeree-Overflakke heeft een rijke ontstaansgeschiedenis. En deze film verteld dit verhaal. Deze prachtige video bestaand uit indrukwekkende drone beelden, animatie en oude videobeelden. Heb jij geen flauw idee waar het over gaat wanneer we praten over strandwallen, kreekruggen, havenkanalen, kerkringdorpen, veen moerassen, kleiplaten en het bedijken van polders? Of ben je gewoon heel erg benieuwd naar het ontstaan van Goeree-Overflakkee? Bekijk dan deze uitzending.
  • Vliegerfestival Brouwersdam: Tijdens het pinksterweekend werd op de brouwersdam een driedaagse vliegershow georganiseerd. Aan deze grote vliegershow deden deelnemers uit heel Nederland en Belgie mee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Deze week een gesprek met Bjorn Noordzij & Danny de Kovel over goed voor goed. Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. Deze week het eerste deel van een dagje uit. De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. Als Tante Angelique probeert te bellen met Clown Jopie gaat het helemaal mis. De grootste Kiwi van Nederland is zijn telefoon kwijt. Samen zingen ze de bekende hit "Waar is mijn telefoon".

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 322. TV Analoog: 67

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg op Facebook en Twitter: @rtvslogo