21 april 2017, Middelharnis - Voor de leerlingen van de opleiding Consumptief is april examenmaand. Over drie dragen verspreid deden zij hun praktijkexamen. De landelijke opdracht was het bereiden en serveren van een compleet vegetarische maaltijd. Dat deden zij voor de gasten in het restaurant aan de Schoolstraat. Lees hieronder een kort verslag.

"De avond begon met een heerlijk fruitig drankje, een soort aardbeispoom. Daarna door de leerlingen zelfgebakken broodjes met kruidenboter. Als voorgerecht was er witlofsoep met blauwe kaas en walnoten. Een verrassende combinatie. Hoofdgerecht was een gevulde Portobello. Dat is een grote champignon gevuld met diverse groenten. Erbij risotto en gebakken tofu in bladerdeeg. En gegrilde groenten. Een vullende maaltijd. Toch hadden de meeste gasten nog wel een plekje over voor het heerlijke toetje van Victoria gevuld met ijs en slagroom.

De leerlingen die woensdag uitserveerden, hadden donderdag de beurt om te keuken en moest de andere ploeg aan de bak bij het bedienen. De leerlingen deden hun uiterste best om het de gasten naar de zin te maken. Vanaf een van de tafels zag de examinator streng toe op al hun verrichtingen. Alles liep voortreffelijk onder de bezielende leiding van meester Ronald Dolk."

Tekst Maria Evers.