Middelharnis - 'Van Pesach naar Pasen', zo luidt het thema van het programma dat dhr. R. van Ketel uit Schipluiden op DV 10 april 2017 zal verzorgen op een middag van de PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond). U bent van harte welkom, de middag begint om 14:00 in De Hoeksteen aan de Ring te Middelharnis. Deze bijeenkomst is bestemd voor leden en belangstellenden die overwegen lid te worden. Er wordt €2,00 gevraagd voor de onkosten. lees hieronder meer.

Van Pesach naar Pasen

Het is een uitleg van de gebruiken en symbolen van de joodse Seidermaaltijd. Deze maaltijd wordt in elk joods huisgezin jaarlijks gevierd en gedenkt de uittocht van het volk Israël uit Egypte. Het is ook deze maaltijd die Jezus met zijn discipelen vierde aan de vooravond van zijn lijden en sterven. Het programma toont een aantal verrassende verbanden tussen Pesach en Pasen. Er is een grote mate van betrokkenheid van alle deelnemers doordat ze in de gelegenheid worden gesteld mee te vieren en te proeven. Ook worden er passende Nederlandse en Hebreeuwse liederen gezongen.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij de secretaris via de mail. Kijk voor meer informatie over de landelijke PCOB op pcob.nl