14 maart 2017, Middelharnis - Cliënten van Zuidwester die dagbesteding krijgen op '’t Want A' (een dagbestedingslocatie op het terrein Hernesseroord van Zuidwester), werden afgelopen woensdag blij verrast. Op die dag konden ze namelijk een splinternieuwe belevingstafel in gebruik nemen. De belevingstafel is geschonken door de familieraad Zuidwester, regio Goeree-Overflakkee en de stichting Vrienden van Zuidwester en is geleverd door de Multitouch Specialists OnWijs uit Oude Tonge. De belevingstafel is een verplaatsbare, rolstoelvriendelijke tafel met een groot multi-touch scherm. Het belangrijkste kenmerk van de belevingstafel is dat mensen samen aan tafel zitten en gezamenlijk activiteiten kunnen uitvoeren. De tafel biedt de cliënten ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen. Lees hieronder meer.

Samenwerking

Voorzitter van de Vrienden van Zuidwester Aad van Vliet is blij met het resultaat van de hechte samenwerking tussen de familieraad en de Vrienden van Zuidwester. “De familieraad kon gelukkig een groot deel van het bedrag inleggen, met een gift van de Pasman Stichting in Den-Haag konden wij het bedrag verder aanvullen. Het resultaat is prachtig om te zien.”

Ingebruikname

Bij de ingebruikname valt op dat niemand ongevoelig is voor de bewegende beelden, kleuren en spellen. Jong en oud, met of zonder beperking, iedereen doet mee! Jolanda van Gulik, die werkt op ‘t Want A, heeft de aanvraag voor de belevingstafel neergelegd bij de familieraad en Vrienden van Zuidwester. Ze is enthousiast over de belevingstafel: “We kunnen foto’s uploaden van cliënten en kunnen kiezen uit zowel ontwikkelingsprogramma’s als leuke spellen. Door het gebruik van de belevingstafel gaan we mee met de tijd en komen cliënten in aanraking met nieuwe techniek. Belevingsgerichte zorg wordt ook steeds belangrijker, dus dit is een mooi initiatief. Omdat er veel keuze is aan programma’s of spelletjes is het voor iedereen een interessant medium.”

Foto vlnr: Marian Reimering, Jolanda van Gulik, Gré Manni, Jans Risse, Raymond van Daal, Frank Geenen, Sjaan Klepper, Aad van Vliet en Wim Klepper.