Middelharnis - Maandagmiddag 20 februari 2017 wordt door Kees Terlouw uit Vianen een diavoorstelling gegeven met als onderwerp; “Op een Royal Enfield naar het dak van de wereld”. Kom en reis mee door de verrassende en kleurrijke wereld die “India” heet. Aanvang uur 14:00 uur in De Hoeksteen, Ring 13 Middelharnis. Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van €2,00 en de organisatie is in hande van de PCOB, afdeling Goeree Overflakkee. iedereen welkom, lees hieronder verder.

Deze spectaculaire diareis begint in de hoofdstad van India, New Dehli. Samen met zijn vriend Jan Verheij starten ze op 2 gehuurde “Bullet” motoren een uitermate avontuurlijke reis naar het dak van de wereld. Ze rijden eerst door het vlakke en kleurrijke India waar er na haast elke bocht een nieuwe indruk opdoemt zoals groepen pelgrims, stille dorpen, druk verkeer en kleurrijke markten. Vervolgens rijden ze door de “lage” Hymalaya waar moessonwolken over de hoge heuvels rollen en apen en gieren tot het straatbeeld behoren. Na Manali wordt het Tibetaanse plateau beklommen en er ontvouwt zich een spectaculair landschap, bergpassen van boven de 5.000 meter, onverharde wegen en wild stromende beken die moeten worden overgestoken.

Indiaas Tibet (Ladakh) met haar prachtige kloosters in onwerkelijke landschappen, de hoogste berijdbare pas ter wereld (5.606 mtr.), de Nubra vallei met haar wilde kamelen en een prachtig kloosterfestival worden bezocht. De reis gaat verder richting Kasjmir met haar verstilde Dalhmeer waar meer dan 1.400 woonboten liggen, ook wordt de Sikh stad Amritsar met de heilige “gouden tempel” bezocht. De 4.000 km. lange motorreis wordt afgerond met een mooie maar natte rit door de “lage” Himalaya en vervolgens terug naar New Delhi. De reis typeert zich door haar avontuurlijk karakter, de onwerkelijke landschappen, diversiteit van de bevolking, uitmuntende keuken en een “droom” die is uitgekomen: “Op de motor naar het dak van de wereld”.