Sommelsdijk - De politie stelt een onderzoek in naar meerdere voertuigen in bezit van politie die in brand zijn gestoken op de vroege morgen van Oudjaarsdag 2012 in Sommelsdijk. Daarbij raakten zeven voertuigen beschadigd. Zes hiervan zijn uitgebrand.

Het gaat om vier busjes die gehuurd waren door de politie om in te zetten tijdens de nieuwjaarsviering en twee personenauto’s waarvan er één een niet-herkenbaar politievoertuig is. Van wie de tweede personenauto is wordt nog onderzocht. Een zevende auto, ook een busje, liep schade aan de ruiten op.

Op maandag 31 december 2012 kwam rond 03.45 uur de melding van de brand op een normaal toegankelijke parkeerplaats in de buurt van het politiebureau aan de Olympiaweg in Sommelsdijk. Op dat moment stonden de auto’s in brand. De brandweer bluste het vuur. De politie gaat de brand onderzoeken omdat brandstichting zeker niet is uitgesloten. 

Vermoedelijk zijn de busjes in brand gestoken om te zorgen dat de politie tijdens de jaarwisseling niet snel met veel man ter plaatse kan zijn. De brand werd rond 3:40 uur door de politie zelf opgemerkt. Logischerwijs worden er nieuwe onherkenbare busjes en auto's gehuurd.

Getuigen die iets gezien hebben bij of op de parkeerplaats in Sommelsdijk kunnen hun informatie doorgeven via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.