Oude-Tonge - Woensdagmiddag 26 september 2012 rond 13:30 uur brak er brand uit in een gebouw aan de Boezemweg te Oude-Tonge. In het gebouw, wat vroeger een autobedrijf was, stonden auto's en een boot gestald. Een medewerker was bezig om water uit de boot te zuigen met een waterzuiger.

Toen de pomp net aan stond en hij even naar buiten liep om wat uit de auto te pakken hoorde hij een grote knal en bijna gelijk stond het hele pand in brand. Buren in het verzamelgebouw ernaast voelden heel hun gebouw trillen van de klap. De boot was gevuld met 400 liter benzine, de knal kwam waarschijnlijk door benzinedampen. De jongen heeft wellicht zijn leven te danken aan het feit dat hij even naar buiten liep. De brandweer van Oude-Tonge kreeg in eerste instantie de melding ‘middel brand’ en rukte gelijk uit en was snel ter plaatse. Even later kwam de oproep voor meerdere eenheden en werd de brand opgeschaald naar ‘grote brand’. Een helikopter kwam ter plaatse om vanuit de lucht de situatie te bekijken. De brandweer heeft het pand gecontroleerd laten uitbranden.

Laatste update gemeente Oostflakkee: brand bedrijfspand Oude-Tonge (26-09-2012)

In het gebied waar de rook van de brand overheen is getrokken, kunnen resten op de grond terecht zijn gekomen. Het betreft hier verbrand isolatiemateriaal. Deze resten bevatten geen schadelijke stoffen en kunnen zelf worden opgeruimd.