Op 6 juli 2011 werden de DJ’s van Radio Goeree om 19:00 uur officieel opgesloten in een glazen huis in Ouddorp door de burgemeester van gemeente Goedereede, mevrouw G.J van de Velde de Wilde. Vanaf dat moment moesten de DJ's 72 uur lang radio gaan maken voor het goede doel.

Ze mochten in principe alles, daarmee was de actie van Radio Goeree Lokaal niet helemaal gelijk aan de bekende actie van 3FM. De DJ’s  mochten eten, drinken en slapen, maar niet uit de studio. Op de website www.rgl.nl/72uurvoorkika  kunt u u bij ‘Home’ de updates volgen. Ook kunt u via Twitter de zaak volgen.

De actie zag het licht op 11 januari 2011. Het programma van Carola Rokven  werd op dat moment opgenomen. Carola kwam op het idee om  iets voor het goede doel te gaan doen, alleen had ze nog geen flauw idee welk doel. Na ongeveer een halfuur was het goede doel uitgekozen en werden de eerste voorbereidingen getroffen.

Naast de actie in het glazen huis organiseerde Radio Goeree Lokaal ook andere activiteiten voor het goede doel. Zo werden er oliebollen gebakken en kon u de bekende Kika-beer (slechts €6,95 per stuk) en Kika-sleutelhangers (slechts €2,95) kopen. De opbrengst kwam uiteindelijk op € 4.672,84.