Afgelopen zondagmiddag 29 mei 2011 was het druk met meldingen voor de vrijwillige leden van de ORB, Ouddorpse Reddings Brigade. De leden van de ORB bewaken tijdens de weekenden en het hoogseizoen de stranden en kustlijn op de kop van Goeree in opdracht van de gemeente Goedereede.

Aan de Brouwersdam Noordzeezijde, gemeente Goedereede, vonden er twee ongevallen plaats met (kite-) surfers.

De assistentie van de leden van de ORB werd ingeroepen toen de Rotterdamse traumahelicopter naar de Brouwersdam vloog voor een melding van een ongeval op het strand aldaar. Dit ongeval had plaatsgevonden ter hoogte van kitesurfschool Natural High aan de Zeeuwse kant. Er was een kitesurfer hard ten val gekomen en deze had diverse uitwendige verwondingen opgelopen. Ook had deze meneer een klaplong. Het personeel van de Medische Urgentie helicopter bracht ter plaats een dreen aan in de longen om erger letsel te voorkomen. Deze meneer werd afgevoerd met de ambulance naar het ziekenhuis. Politie Rijnmond, brandweer Zeeland en Ouddorpse Reddingsbrigade waren ter plaatse.

Even later vond er een ongeval plaats in werkhaven aan de Brouwersdam Noorzeezijde, aan de kant van Ouddorp zh. Een man werd door een surfplank aan zijn hoofd geraakt en liep daarbij een hevige bloeding op. De medewerkers van de ORB,politie en ambulance en KNRM verleenden eerste hulp. De man werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Tijdens deze twee meldingen kwam er ook nog een melding binnen bij de reddingsbrigade dat er een kitesurfer in de problemen was ter hoogte van de spuisluis op de Brouwersdam. Deze ligt op het grensgebied van Zeeland en Zuid-Holland. De reddingsbrigade Westerschouwen had zelf geen vaartuig op het water en verzocht daarom de reddingswaterscooter van de Ouddorpse Reddingsbrigade. Er was inmiddels ook al een melding binnengekomen via de Kustwacht post Ouddorp (vuurtoren). Deze had inmiddels ook de KNRM reddingboot Griend van het station Ouddorp geallarmeerd. De reddingswaterscooter van de ORB was als eerste ter plaatse en heeft de kiter veilig aan de wal gebracht. Meneer had materiaalpech en kon niet meer zelfstandig terug naar lagerwal.

De inmiddels uitgerukte collegaredders van de KNRM Ouddorp hoefden niet meer in actie te komen voor deze melding.