Ouddorp - Het is al jarenlang een wens van veel inwoners en bezoekers: het opknappen van het strand Twins aan het Grevelingenmeer bij De Punt in Ouddorp. Dit strandje is een geliefd recreatiegebied, onder meer onder jonge gezinnen. Maar, een kwaliteitsimpuls is nodig om het strandje aantrekkelijker te maken. Na een periode van onderzoek en voorbereiding, gaat de aannemer van start met de uitvoering van de werkzaamheden. Lees meer >>

Vervolg

Op maandag 22 april gaven wethouder Henk van Putten en voorzitter van de dorpsraad Ouddorp Ellen Mastenbroek tijdens een feestelijk moment het officiële startsein voor de werkzaamheden, door samen een elektrische kraan te bedienen.

Het doel van de werkzaamheden is om het recreatiegebied te verfraaien

Het gebied krijgt een 'strandachtige uitstraling’, terwijl de ligweides behouden blijven. Er komt een nieuwe speeltuin en er wordt een steiger aangelegd. Er is ook aandacht voor verkeerveiligheid en het realiseren van voldoende parkeerplaatsen. Bovendien wordt het gebied toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. De werkzaamheden, uitgevoerd door Jaro B.V. Stellendam, resulteren in een aantrekkelijker strandgebied voor alle bezoekers.

Het strandje wordt CO2-neutraal opgeknapt

Dit houdt in dat de werkzaamheden niet bijdragen aan de klimaatverandering, óf dat de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wordt gecompenseerd. In 2022 moest een lopende aanbesteding nog worden stopgezet vanwege een uitspraak van de Raad van State met betrekking tot stikstofreductie. Desondanks heeft de gemeente samen met betrokken partijen onderzocht hoe de opknapbeurt wél plaats kan vinden. Een nieuwe aanbesteding volgde, dit keer met succes.

“We zijn blijven zoeken naar mogelijkheden”

Wethouder Henk van Putten: “Eindelijk, dat was het woord dat bovenkwam toen ik hoorde dat de werkzaamheden nu echt van start kunnen. Ik ben blij dat we, ondanks meerdere tegenslagen in het proces, zijn blijven zoeken naar mogelijkheden. Dat deden we niet alleen, maar samen met betrokken partijen. In het bijzonder noem ik de Dorpsraad van Ouddorp, die zich al jarenlang hard maakt voor de nodige opknapbeurt. Na de werkzaamheden kunnen zowel inwoners als bezoekers nog meer genieten van het strand en de omgeving. Dit draagt bij aan de aantrekkelijkheid van onze gemeente.”

Buiten werktijden, tijdens feestdagen én in het hoogseizoen blijft het strandje toegankelijk

Van 22 april tot medio oktober (2024) vinden er werkzaamheden plaats in het gebied. Tijdens de werkzaamheden zal het gebied van 7.00 uur tot 17.00 uur niet toegankelijk zijn voor (dag)recreanten, om gevaarlijke situaties te voorkomen. In de avonden en weekenden is het gebied wél toegankelijk. Restaurant Twins, Catpoint en het RTM Museum blijven tijdens de gehele periode (ook overdag) bereikbaar.

Tijdens het hoogseizoen (van 7 juli tot 20 augustus), Hemelvaart en Pinksteren zullen er geen werkzaamheden plaatsvinden. Ook dan is het gebied gewoon toegankelijk voor bezoekers.

Foto's

Foto start werkzaamheden strandje Twins 1: Wethouder Henk van Putten (links) en voorzitter dorpsraad Ouddorp Ellen Mastenbroek gaven het officiële startsein voor de werkzaamheden.

Foto start werkzaamheden strandje Twins 2: Verschillende partijen waren aanwezig bij de start van de werkzaamheden, waaronder Jaro B.V. Stellendam, eigenaren van Twins, de Dorpsraad en de gemeente Goeree-Overflakkee.

Tekst en foto's gemeente Goeree-Overflakkee