Regio Goeree-Overflakkee - De berm van de N59 tussen het Hellegatsplein (knooppunt A29) en afslag Den Bommel (Schaapsweg) wordt verstevigd. De werkzaamheden aan de berm vinden plaats tijdens 2 weekenden in juni 2024. Het gaat om de weekenden van 7 tot 10 juni en 14 tot 17 juni. Het weekend van 21 tot 24 juni is als reserveweekend gereserveerd. Lees meer >>

Vervolg

De weg zou eerder al in maart worden afgesloten, maar door de natte weersomstandigheden werden die werkzaamheden uitgesteld. De reden van de bermverharding is dat weggebruikers makkelijker en veiliger kunnen uitwijken op het moment dat nood- en hulpdiensten moeten passeren.

De afsluiting is in beide weekenden van vrijdag vanaf 22:00 uur tot maandag 05:00 uur. De afsluiting is in beide richtingen en geldt ook voor de parallelweg. De parallelweg blijft wel open voor (brom)fietsers, landbouwverkeer en het openbaar vervoer. De dienstregeling van het openbaar vervoer blijft tijdens deze 2 weekenden doorgaan volgens het normale schema.

Omleiding via A29/A4

Tijdens de werkzaamheden aan de berm wordt het verkeer omgeleid. Automobilisten die tussen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard rijden, worden omgeleid via de N257, de A4 en A29 of andersom.

Werkzaamheden bestaan uit vervanging laag grond door steenlaag

  • De berm bestaat nu uit een stenen fundering (Silex) met daarbovenop een laag grond (met ingezaaid gras) en wordt ook gebruikt om uit te wijken voor passerende hulpdiensten, zoals ambulance en brandweer. Op enkele plekken blijkt de berm te laag te liggen en ook ontstaat soms diepe spoorvorming in de berm. Om dit te verbeteren wordt de gehele laag grond (over 2 keer 6 kilometer) weggehaald en vervangen door een gewalste steenlaag (Silex) bovenop de fundering. Daardoor ontstaat een stevigere berm, die ook duidelijker herkenbaar is om overheen te rijden. Aannemer Heijmans zal het werk gaan uitvoeren.

Kijk voor meer informatie op www.n59vandetoekomst.nl.