Achthuizen - Op vrijdagmorgen 22 maart 2024 rond 07:50 uur vond er wederom een ongeval plaats op de N59 tussen Oude-Tonge en Den Bommel, ter hoogte van Achthuizen. Een bestuurder reed met zijn werkbus richting de verkeerslichten bij Schaapsweg, Ooltgensplaat en week, volgens een getuige die achter hem reed, langzaam uit naar de 'verkeerde weghelft'. Daar kwam een vrachtwagen hem tegemoet. Lees meer >>

De vrachtwagenchauffeur die richting Oude-Tonge reed kon het busje niet meer ontwijken en de werkbus schampte de vrachtwagen. De berm van de N59 is modderig en slecht, maar de vrachtwagenchauffeur slaagde erin zijn truck in bedwang te houden. Het duurde vervolgens even voordat de vrachtwagen, met vloeibare mest in de tank, tot stilstand kwam. De bestuurder van het busje belandde met zijn bus op de zijkant. Ook een aantal meter verderop, zodat er tussen beide voertuigen een enorme afstand is ontstaan. De inhoud van de tank van de vrachtwagen is later deze morgen leeg- en overgetankt in een andere combinatie. Dit gebeurde verderop, op de carpoolplaats naast een nabijgelegen tankstation, langs de N59.

Hulpdiensten waren korte tijd later ter plaatse. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met schrik vrij, maar de chauffeur van het werkbusje raakte licht gewond en moest worden behandeld door het ambulancepersoneel. Hij leek er volgens een getuige "goed vanaf te komen".