Sommelsdijk - Vijdagavond 29 maart 2024 verandert het Poldertheater van Hofstede Lust en Last in Sommelsdijk in een sfeervol ‘nachtcafe’. Niemand minder dan Alex Roeka en zijn band zal de grote boerenschuur vullen met het typische Roekageluid. Lees meer >>

Vervolg

Alex Roeka is intussen een grote naam geworden in de Nederlandse kleinkunstwereld en prijswinnaar met diverse onderscheidingen.

De prestigieuze Annie MG Schmidtprijs maar ook de Edison en Poelifinario staan te pronken in huize Roeka.

De huidige voorstelling ’Nachtcafe’ gaat over alle aspecten uit zijn 25 jarige muziekcarrière met natuurlijk de vele mooie muziek die hij voor het Excelsiorlabel maakte.

NIEUWE VOORSTELLING, DUBBELCD EN PLAAT

In 2010 tekende Alex Roeka een contract bij Excelsior Recordings. Sindsdien nam hij voor dat label zes albums op, die algemeen beschouwd worden als behorend tot het beste dat de Nederlandstalige muziek heeft voortgebracht. De variëteit aan muzikale invalshoeken en zijn poëtische zeggingskracht worden door pers en publiek al jaren geroemd. Onderwerpen als onrust, levenshonger, gemis, protest en verlangen krijgen bij Roeka door de autobiografische insteek een extra lading, die uniek is in de wereld van het Nederlandstalige lied. Dat hij daarbij de donkere kanten van het leven en de liefde niet schuwt geeft zijn werk een prikkelende diepte en verfrissende reikwijdte. Onder de titel 'Nachtcafé' is er nu een voorstelling en de dubbel-elpee en dubbel-cd, waarop het beste van Alex Roeka uit de Excelsiorjaren is verzameld. Met nummers als 'Moeder', 'De Schommel Van De Liefde', 'De Polen', 'De Gouden Rattenval', 'De Vrouw Op De Trap' en vele andere mag deze verzameling gerust een monument worden genoemd, dat, zoals het cliché luidt, niet mag ontbreken in de platenkast van elk rechtgeaarde muziekliefhebber.

Naast Roeka staan de muzikanten Jeroen Kleijn: drums en Reyer Zwart: diverse instrumenten

Alex Roeka en band begint op vrijdag 29 maart om 20.00 uur.

Om 19.30 uur is de zaal open.

Het Poldertheater is een onderdeel van Hofstede Lust en Last, Kokseweg 4-6 in de polder van Sommelsdijk.

Deze voorstelling wordt georganiseerd i.s.m. het Diekhuus.

Entree € 22,50 en de kaarten zijn te reserveren via www.lustenlast.nl en via de website van Het Diekhuus www.hetdiekhuus.nl