26 februari 2024, Goeree-Overflakke - Politie Basisteam Haringvliet meldt op Facebook dat afgelopen zaterdagavond, het drugsteam van de politie district Zuid-West opnieuw een actie ‘Frisse Wind’ heeft gehouden. "Drie woningen zijn, naar aanleiding van MMA meldingen, doorzocht en in alle drie zijn drugs aangetroffen. In de Eendrachtstraat in Middelharnis werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen en ruim 200 gram aan henneptoppen. Tijdens de doorzoeking van de woning werd ook nog enkele grammen harddrugs aangetroffen. De 36-jarige bewoner krijgt een proces-verbaal. Ook in Herkingen was het twee keer raak..." Lees meer >>

Vervolg

In een woning aan de Nieuwstraat in Herkingen werd ruim 130 gram aan henneptoppen aangetroffen en 200 gram Amfetamine( harddrugs). De 45-jarige bewoner is aangehouden. Hij had nog een voorwaardelijke straf van 2 jaar openstaan, ook voor het in bezit hebben van harddrugs.

Een 22-jarige bewoner aan de Scharloodijk kreeg ook bezoek. Ook hier werden weer verschillende soorten verdovende middelen aangetroffen. 130 gram hennep, ruim 50 gram Amfetamine en 2 XTC pillen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Alle drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Voor alle woningen is een bestuurlijke rapportage opgemaakt.Vanaf de start van het drugsteam zijn inmiddels 10 woningen/panden bezocht. En in allemaal zijn verdovende middelen en/of wapens aangetroffen.

Samen maken we het eiland veiliger

Samen met het Openbaar Ministerie en de gemeente gaat de strijd tegen het maken, verkopen en gebruiken van drugs onverminderd door. Heeft u informatie bel dan 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via M:0800-7000. Samen maken we het eiland veiliger.

@FrisseWind @drugsteamZuid-West, Politie Basisteam Haringvliet (Bron) Politie Eenheid Rotterdam Wijkagenten Politie Goeree-Overflakkee.