Sommelsdijk - "Beleef het unieke verhaal van Hans en Wil Hanswijk 14 maart 2024 in De Staver in Sommelsdijk; Dementie hoeft geen eindstation te zijn". Wil Hanswijk kreeg in 2019 de diagnose Alzheimer. Sinds die tijd reist ze samen met haar man Hans per camper door Europa. Op uitnodiging van Alzheimer Nederland – afdeling Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard komen ze donderdag 14 maart met hun ‘Ons campertje’ naar de Staver in Sommelsdijk. Lees meer >>

Per camper door Europa
Hans: “Ondanks het ontraden van artsen, casemanagers en onze eigen kinderen zijn we buiten de lijntjes gaan kleuren in plaats van de geëigende voorgeschreven paden die bij Alzheimer - dementie horen te volgen. We hebben gewoon heel eigenwijs een camper gekocht en reizen nu samen door heel Europa.” Via de Facebookpagina ‘ons campertje’ deelt Hans dagelijks hun reisverhaal. Over het eerste deel van hun reis door Frankrijk, Portugal en Spanje is een boek verschenen: ‘Ons campertje – Op reis met Alzheimer’.

Verhaal delen
Via social media, hun boek en lezingen willen Hans en Wil graag laten zien dat de gestelde diagnose Alzheimer geen eindstation hoeft te zijn. Hans: “Het leven in het hier en nu en buiten de geëigende paden biedt veel mogelijkheden om te blijven genieten van en met elkaar. Voor veel problemen die je ervaart in dit proces zijn oplossingen!”

Uitnodiging
Voor wie zelf met dementie te maken heeft of geïnteresseerd is in het onderwerp belooft 14 maart een boeiende en inspirerende avond te worden. Er is volop ruimte om Hans en Wil vragen te stellen, het boek ‘Ons campertje’ te kopen en door de auteur zelf te laten signeren, informatiestands te bezoeken en ervaringen te delen.

Donderdag 14 maart, 19.00 uur inloop, start 19.30 uur.
Locatie: Sport- en Recreatiecentrum De Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk – entree linkerzijde
Bij deze locatie is voldoende parkeergelegenheid, is rolstoeltoegankelijk en er zijn (rolstoel)toiletten aanwezig.

Deelname inclusief koffie/thee is gratis. Drankjes aan de bar zijn voor eigen rekening.

Aanmelden
Kijk voor meer informatie en aanmelden op alzheimer-nederland.nl/regios/goeree-overflakkeehoeksche-waard.

Tekst en foto's: Alzheimer NL afd. GO/HW