Goedereede - Het van Weel Bethesda ziekenhuis verzorgt in samenwerking met Inloophuis de Boei Goeree-Overflakkee, het Oncologienetwerk Goeree-Overflakkee en het Therapie- en Bewegingscentrum Goeree, op zaterdag 3 februari 2024 een open dag van 11:00 tot 15:00 uur, in Goedereede. Lees meer >>

Vervolg

In het weekend van Wereldkankerdag zullen in heel Nederland verschillende inloophuizen en centra die werken met oncologiepatiënten hun deuren openen voor iedereen die leeft met en na kanker. Naast de opening van deze dag door burgemeester Ada Grootenboer zullen er verschillende activiteiten plaatsvinden zoals: verschillende lezingen door oncologieverpleegkundigen, een diëtiste, psychologen en Saskia Maaskant praat u en jou bij over haar boek 'Iedereen heeft kanker'.
Daarnaast kunt u vragen stellen en informatie ontvangen van oedeem/huidtherapeuten, maatschappelijk werk, fysiotherapeuten een ergotherapeut en een specialiste in prothese lingerie en badmode. Als activiteiten kunt u kennismaking met wandelfit om uw conditie op te bouwen en yin-yoga ter ontspanning.

De maatschappij is ingericht op het beter maken, maar wat er daarna volgt, daar is vaak nog te weinig oog voor. ‘Dan sta je buiten het ziekenhuis omdat de behandelingen achter de rug zijn en is het “veel succes”. Terwijl er in anderhalf jaar behandeling zoveel met je is gebeurd. Het leven is doorgegaan, maar voor jou is dat leven anders geworden. Voor deze mensen zijn bovenstaande therapeuten, zorgverleners en een inloophuis het vangnet.

Het inloophuis de Boei Goeree-Overflakkee is er voor mensen met kanker, maar ook voor hun naasten en nabestaanden. Zij kunnen hier terecht voor contact met lotgenoten, een luisterend oor met 2 keer per maand openstelling en activiteiten. Landelijke open dag voor meer bekendheid rondom het leven na kanker.

Betere kwaliteit van leven
Het merendeel van de kankerpatiënten kampt namelijk met zorgen en angsten tijdens, maar ook na de behandeling van hun ziekte. Deze gevoelens hebben een negatieve impact op de kwaliteit van leven van de patiënten. Door bezoek aan het Inloophuis de Boei Goeree-Overflakkee, beweegactiviteit tijdens en na de behandeling en ziekte, ontspanning en goede begeleiding door samenwerking in het netwerk van alle deelnemende paramedische beroepen met oncologieverpleegkundigen van het van Weel Bethesda ziekenhuis, hopen we op het eiland een helpende hand te bieden hierin.

Locatie:

Charbonstraat 11, 3252AE Goedereede.

Tekst De Boei GO