19 januari 2024, Goeree-Overflakkee - Elke vrijdagmorgen rond 09:00 uur publiceert iGO.nl een column voor haar lezers. De ene keer een column van Johan K. Nooitgedagt (Voorzitter Nederlandse Vissersbond) en de andere keer weer een nieuwe column van Lucas Hartong. Ze zijn overigens altijd terug te vinden onder rubriek 'Column' op iGO.nl. Deze keer, voor het eerst, een column van Mien: “Maar wellicht gaat Mien over een poosje voor de eerste keer eten bij ‘de Mac’ of New York Pizza. Nou, dat is voor Mien dan wel een tweede of derde keer, maar de eerste keer op Goeree-Overflakkee….” Lees de column van Mien ‘De eerste keer’ >>

Vervolg – Column van Mien

Mien voorstellen

De eerste keer dat u en jij Mien column leest. Deze column is de eerste. Ja, de eerste in Mien hele leven. Nog nooit schreef Mien een column. Ik zal Mien voorstellen. Mien is Mien. De eerste Mien die een column schrijft voor iGO.nl en dus hier de eerste keer een column van Mien. Ja, zoals ik zei de eerste in Mien hele leven. Mien voelt zich vereerd.

De eerste keer, ook voor Mien

De eerste keer is altijd spannend. Mien komt van (het fantastische eiland) Goeree-Overflakkee. De eerste keer iets doen op Goeree-Overflakkee is nog veel spannender voor Mien. Mien houdt namelijk niet zo van de eerste keer. Mien houdt het liever bij wat bekend is en wat al een tweede of derde keer is geweest. Vooral niet teveel eerste keren voor Mien. Het liefst houdt Mien het bij ‘het oude’. Die tijd ken je toch wel? Die tijd waarin er altijd al iemand was geweest die het voor Mien had gedaan of uitgeprobeerd. Mien vindt dat lekker veilig en vertrouwd. Mien vraagt bij de eerste keer dan liever aan de tweede of derde keer wat er precies gebeurde, zodat het niet de eerste keer hoeft te zijn voor Mien.

De eerste keer moet er wel zijn

Maar, de eerste keer moet er wel zijn. Want van alles was de eerste keer, ook voor Mien. Zoals Mien al zei is de eerste keer iets doen op Goeree-Overflakkee nog veel spannender en dit niet alleen voor Mien. Want de gemiddelde mens op Goeree-Overflakkee houdt ook niet zo van de eerste keer. De eerste keer iets doen wat “we” niet gewend zijn is de eerste keer vaak niet leuk, ook voor Mien. Maar de eerste keer moet er wel zijn.

Voor alles de eerste keer

Voor alles is de eerste keer, ook voor Mien. Zo gebeurde het dat Mien voor de eerste keer niet meer kon gaan pinnen in het dorp. Ook bleef Mien voor de eerste keer wachten op de bus, maar de bus kwam niet meer langs bij de halte waar Mien in wilde stappen. Mien ging voor de eerste keer naar de schoenmaker op D’n Diek, maar die vertelde Mien dat het de laatste keer werd, want hij hing voor de eerste keer zijn schoenlepel aan de wilgen.

Maar wellicht gaat Mien over een poosje voor de eerste keer eten bij ‘de Mac’ of New York Pizza. Nou, dat is voor Mien dan wel een tweede of derde keer, maar de eerste keer op Goeree-Overflakkee ;)

Mien van Mien