Goeree-Overflakkee - Een drukke avond voor de hulpdiensten op het eiland Goeree-Overflakkee, maar ook uit de regio. Op vrijdagavond 22 december 2023 werd de politie opgeroepen naar de Beresteyn in Goedereede. Rond dezelfde tijd reed op De Oud-Kraaijerdijk in Dirksland een auto tegen een boom. Lees meer >>

Goedereede

De melding in Goedereede kwam rond 20:10 uur. Politie, team Rotterdam, brengt al vrij snel naar buiten dat politie, brandweer en MMT (Mobiel Medisch Team) ter plaatse zijn gegaan. In eerste instantie werd in de melding een schietincident genoemd, maar dit bleek een steekincident. Politie:"Op het dak van een schuurtje zit een man met een verwonding aan zijn hals. De man is aanspreekbaar en wordt zo snel mogelijk naar beneden gehaald."

Over het slachtoffer aan de Beresteyn in Goedereede is nog niet veel bekend. Politie gaat, zo snel als mogelijk, in gesprek met de man. Er is niet bekend hoe de man aan zijn verwonding komt en waarom hij op het dak zit.

Ook het QRT (Quick Respons Team) van brandweerkazerne Rotterdan Groene Tuin zou met spoed richting het incident in Goedereede zijn gegaan, evenals de Dienst Speciale Interventies (DSI).

[22 dec. 22:45 uur] - Politie Rotterdam: De man die gewond op het dak van een tuinschuurtje aan de Beresteyn werd aangetroffen, is door de brandweer ervan afgehaald. Hij was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk raakte hij gewond bij een steekincident.
Onderzoek leidde naar een andere woning aan de Stove in Goedereede. Daar werd dezelfde avond een man aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het (steek)incident.

Politieoproep
Heeft u gezien/weet u wat er precies gebeurd is? Bel 0900-8844.

----------

Dirksland

Rond 20:10 uur kwam de eerste melding ook binnen van een personenauto die op de Oud-Kraaijerdijk in Dirksland tegen een boom reed. Ook over deze oorzaak kan nog niet veel gezegd worden. Twee personen werden uit het voertuig gehaald door de brandweer en zij werden nagekeken door het aanwezige ambulancepersoneel. Ter controle werden beide slachtoffers naar het ziekenhuis vervoerd en de kleine personenauto werd opgehaald door de berger.