Goedereede - Leerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee geven aanstaande vrijdag 15 december 2023 een kerstconcert in De Oostdam te Goedereede. Er zijn verschillende viool-, dwarsfluit- en saxofoonensembles te horen. Voor een aantal leerlingen is dit hun eerste optreden. Spannend en feestelijk tegelijk. Lees meer >>

Vervolg

Het Flakkees Strijkensemble, bestaande uit viool- en altvioolleerlingen van Heleen DeWitte, speelt het prachtige eerste deel van ‘Eine kleine Nachtmusik’ van Mozart, in een bewerking voor vier violen. Daarna laat het ensemble een aantal bekende kerstnummers horen.

De fluitleerlingen van Lisette van den Broek spelen in verschillende samenstellingen. Het nieuwste fluitensemble, dat in september is gestart, brengt twee stukken ten gehore: ‘Dance of the Sugar Plum Fairy’ van Tsjaikovski, in een arrangement voor vierstemmig fluit, en ‘It’s a small world’, in een arrangement van R. Kernen.

Het fluitensemble met meer gevorderde leerlingen speelt ‘A Whole New World’, eveneens vierstemmig, in een arrangement van R. van Beringen. Verder zijn bekende kerstklassiekers te horen, zoals ‘Komt allen tesamen’ en ‘Christmas Bells’.

De kerstsfeer komt ook duidelijk tot uiting in de bijdrage die de saxofoonleerlingen van Nicole Groenendijk in verschillende ensembles op de planken brengen. Naast een aantal klassiekers in een iets ander jasje kan het publiek genieten van bijvoorbeeld ‘The First Nowell’ en ‘Silent Night’.

Tijdens de finale van het concert, een feestelijke verrassing, spelen alle veertig viool-, fluit- en saxofoonleerlingen samen. Een podium vol! Ze spelen twee stukken van J. van der Goot, een Kerstmis-potpourri en Feliz Navidad.

De kerstuitvoering in De Oostdam begint om 19:00 uur. Welkom!