Middelharnis - Inwoners van ons eiland, met een laag inkomen en weinig vermogen, kunnen een speciale collectieve zorgverzekering (gemeentepolis) afsluiten voor 2024. Daar heeft gemeente Goeree-Overflakkee een contract voor met zorgverzekeraar CZ. “Sommige inwoners hebben hogere zorgkosten door een chronische ziekte of beperking. Als je dan een laag inkomen hebt, is goede en betaalbare zorg extra belangrijk. De gemeentepolis kan een goede optie voor je zijn. Met de gemeentepolis willen we meer mensen mee laten doen in onze samenleving”, aldus zorgwethouder Berend Jan Bruggeman. Lees meer >>

Vervolg

Ontdek de gemeentepolis

De gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en 1 van 3 soorten aanvullende pakketten. Voor deelnemers zijn er voordelen:

  • De gemeente betaalt mee (tussen de € 14,- en € 25,- per verzekerde per maand);
  • 6% collectiviteitskorting op aanvullende pakketten;
  • Ruime vergoedingen voor bijvoorbeeld tandartskosten, medicijnen en huishoudelijke hulp.

We vragen inwoners om te onderzoeken of de gemeentepolis voor hen de beste keuze is. Of dat een andere zorgverzekering beter past.

Meer informatie

Lees tarieven en voorwaarden op de gemeentelijke website. En kijk voor verschillende pakketten en vergoedingen op gezondverzekerd.nl. Sluit de gemeentepolis uiterlijk 17 december 2023 af. Dan kan de gemeente de aanvraag op tijd verwerken.

Voor vragen over de gemeentepolis kunnen inwoners contact opnemen met het Sociaalcontactpunt. Via telefoonnummer 14 0187 (optie 1) of per mail.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee.