Ouddorp - Op zaterdag 18 november 2023 is het een drukke dag voor Fanfareorkest De Hoop. "'s Middags komt Sinterklaas aan in Stellendam. Leden van het orkest zijn aanwezig zijn om de Goedheiligman welkom te heten in het Haegse Huus. En ’s avonds verwelkomt Fanfareorkest De Hoop Stellendam twee Top Fanfareorkesten uit Noord-Holland in Ouddorp. Het komt niet vaak voor dat drie orkesten (van dit niveau!) op één concertavond te beluisteren zijn!" Lees meer >>

Fanfareorkest Eendracht Den Ilp is de huidige wereldkampioen 1e divisie van het Wereld Muziek Concours 2022 in Kerkrade. Onder leiding van hun dirigent Marcel Visser zijn zij in voorbereiding voor hun concoursdeelname in Veldhoven eind november. Hun programma voor dit concours is heel divers en bevat prachtige fanfarewerken van Stephen Melillo, Jan Van Der Roost, Tjeerd Nijhof en Marco Putz.

Naast het orkest uit Den Ilp komt ook de fanfare van Muziekvereniging Emergo Castricum naar Ouddorp. Emergo Castricum is een orkest wat ook al jaren tot de top van de 1e divisie Fanfares behoort. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Erik van de Kolk. Castricum nam net als De Hoop deel aan het Europees Kampioenschap in Luxemburg (afgelopen juni) en behaalde daar de derde plaats. Hun programma bestaat uit de prachtige ouverture Russlan and Ludmilla en muziek van Hardy Mertens en Maino Remmers.

Uiteraard speelt ook Fanfareorkest De Hoop op dit concert. Zij bijt het spits af met een programma met een spectaculair openingswerk van Philip Sparke, Tango-muziek van Astor Piazolla, een prachtig nieuw werk van Jan Van De Roost en muziek van “The Millenium Show 2000” uit het “Epcot” Disneypark in Orlando.

Fanfareorkest De Hoop is vereerd om deze prachtige collega-fanfareorkesten te mogen ontvangen in Ouddorp. We hopen dat u als publiek deze avond aanwezig bent om te genieten van prachtige muziek.

Concert Ouddorp

Het concert begint om 19.30 uur in M.F.G. De Dorpstienden, Dorpstienden 4, 3253 BS te Ouddorp (ZH). De entree is 5 Euro en u kunt deze aan de kassa van de zaal voldoen.

De agenda van Fanfareorkest De Hoop is behoorlijk gevuld. Zet daarom de onderstaande data alvast in uw agenda!

In december verlenen ensembles en de jeugdgroepen medewerking aan diverse kerstactiviteiten. Op 20 januari staat ons traditionele Nieuwjaarsconcert weer gepland samen met onze jeugdorkesten. Op 20 April komt dirigent Erik van de Kolk terug naar Ouddorp met een ander orkest waar hij dirigent is, namelijk het Gelders Fanfareorkest (GFO). Dit concert is een unieke kans om een avond met fanfaremuziek op het hoogste niveau mee te maken. Het GFO is tijdens het laatste Wereld Muziekconcours Vice-Wereldkampioen geworden in de concertdivisie (de hoogste divisie binnen de amateur-blaasmuziek) op 0,08 punten van de winnaar