21 september 2023, Goeree-Overflakkee - GOAlert weet in een appje naar haar leden te melden dat er "meldingen zijn binnengekomen over naalden die worden gevonden door kinderen. Dit kunnen zeer gevaarlijke situaties opleveren." Politie op ons eiland Goeree-Overflakkee waarschuwd dat naalden die gevonden worden, niet 'zomaar' opgepakt moeten worden. Elke naald die gevonden wordt, uiteraard met name door een kind, is er één teveel. Het is dan ook belangrijk kinderen te vertellen dat ze gelijk een volwassene moeten aanspreken als ze dit tegenkomen. Lees meer >>

Vervolg

Bij de politie is één incident daadwerkelijk gemeld, van een gevonden naald waarbij een jongetje zich geprikt heeft. "Dit incident is bij ons na afloop gemeld, we zijn er niet zelf bij geweest. Na dit ene incident hebben we geen andere meldingen meer gehad."

Oproep politie:

"Mochten er meer incidenten zijn of plekken waar meerdere naalden zijn gevonden, horen we dat graag. Mochten mensen naalden vinden en deze opruimen, willen we mensen erop wijzen om dat heel voorzichtig te doen en de naalden alleen op te pakken met de nodige voorzorgsmaatregelen."

"Zorg dat je de naald zelf niet aanraakt en je je niet kan prikken!"

Veilige buurt

Samen houden we de buurt veilig, dus als u iets gezien of gehoord heeft kunt u dit melden! Informatie is altijd welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met MMA (Meld Misdaad Anoniem), via tel 0800-7000 of via het algemene telefoonnnumer van de politie zelf, tel. 0900-8844.