Regio - De leefbaarheid van het platteland is een veelbesproken onderwerp. Maar wat bedoelen we daar eigenlijk mee? Rondom die vraag draait editie 2023 van de Henk Aalderink-prijs “Eigenlijk zoeken we de oren, ogen en handen van een leefbaar platteland”, stelt juryvoorzitter Lydia van Santen. De beste fotograaf wint de bijzondere Henk Aalderink-prijs en €2.000,-. De fotowedstrijd is in het leven geroepen voor de dorpsbewoners, vrijwilligersorganisaties en samenwerkingspartners van de 31 plattelandsgemeenten waar de P10 actief is. De fotografiewedstrijd loopt tot en met zondag 15 oktober 2023. Lees meer >>

De Henk Aalderink-prijs
De Henk Aalderink-prijs is een bijzondere prijs die vanuit het samenwerkingsverband P10 - het samenwerkingsverband voor plattelandsgemeenten - jaarlijks wordt uitgereikt. Henk Aalderink, ooit burgemeester van de gemeente Bronckhorst, richtte in 2008 dit samenwerkingsverband op. De prijs is in het leven geroepen om de kracht van het platteland aan de rest van Nederland te laten zien
Levendige gemeenschap
Kansmakers zijn foto’s die gaan over de trots en saamhorigheid op het platteland, landbouwinnovatie en leefbaarheid in de toekomst én foto’s die de ruimte en dynamiek op het platteland tonen. Lydia van Santen: “Of het nu gaat om een bijzonder buurtinitiatief, bloeiende boerderij of een levendige gemeenschap, we zoeken foto's die de essentie van een leefbaar platteland vastleggen.”

Meedoen
Inzendingen, voorzien van de naam van de fotograaf, de locatie van de foto én een korte toelichting moeten vóór zondag 15 oktober 2023 binnen zijn via info@p-10.nl. Extra beelden, uitleg en video’s zijn welkom. Een professionele jury beoordeelt de foto's. Deze jury bestaat uit vakfotograaf Ivo Hutten, programmaleider ‘Elke regio telt’ bij het Ministerie van BZK Saskia Franssen en adviseur P10 en juryvoorzitter Lydia van Santen. In november zullen zij de winnaar van de beste plattelandsfoto bekendmaken.

Win € 2.000 én een expositieplek
De winnaar wint niet alleen een geldbedrag van €2.000,- maar exposeert zijn of haar kunstwerk ook tijdens de wintersessie op woensdag 6 december. Op deze bijeenkomst komen de P10- plattelandsgemeenten samen. Niet alleen de foto van de beste fotograaf, maar de top 10 beste foto’s exposeren we hier. Het geldbedrag is vrij besteedbaar voor de winnende fotograaf.