Ooltgensplaat - Op dinsdag 15 augustus 2023 kwamen in de middag iets na drie uur de eerste meldingen binnen voor de hulpdiensten om te gaan naar de Waardersweg in Ooltgensplaat. Passanten hadden in de berm een step gevonden en belden de hulpdiensten. Die rukten groot uit voor een zoekactie bij en in het water. Lees meer >>

Vervolg

De step, die door voorbijgangers werd aangetroffen aan de Waardersweg te Oolgensplaat, lag in de berm, ter hoogte van de pont, naast het water. Daarop rukten de hulpdiensten groot uit, waaronder politie, ambulance en diverse eenheden van de brandweer. De brandweer bracht duikers en een ladderwagen mee en de ambulance stond klaar om een eventueel slachtoffer op te vangen en hulp te bieden.

Tijdens de zoekactie, waarbij (rond 17:00 uur) nog niemand gevonden is, is de weg afgesloten voor verkeer.

Herhaling oproep

De hulpverlening deed eerder een dringende oproep: "Laat geen voorwerpen, vervoersmiddelen of kledingstukken langs de weg of waterkant liggen, bijvoorbeeld na het vissen of zwemmen in natuurwater. Het veroorzaakt veel onnodig tumult als voorbijgangers 112 gaan bellen bij het zien liggen van spullen en er een hele zoekactie op touw wordt gezet, maar er niemand wordt aangetroffen. En dan is nog niet gesproken over de (vrij-)gemaakte (vrijwillige)tijd en kosten."

Foto is archieffoto