14 augustus 2023, Regio - Voor duivencoaches is Barcelona wat voor wielrenners de Tour de France is. Hieraan meedoen is een aparte belevenis en zo’n vlucht winnen is het ultieme. PV De Combinatie: "Na maanden van voorbereiding konden de duivencoaches op maandag 3 juli de duiven inkorven voor deze vlucht. Een vlucht waar niet alleen Nederlandse duivencoaches deelnemen, maar ook Belgische, Duitse, Franse, Engelse en liefhebbers uit Luxemburg. Een internationale vlucht." Ook 10 liefhebbers van PV de Combinatie hebben met elkaar 37 duiven voor deze vlucht ingekorfd. Lees het hele verslag hieronder >>

Verslag PV De Combinatie

Tijdens de inkorving zagen de weersvooruitzichten er goed uit en vrijdagmorgen 7 juli kon ’s morgens om 7 uur het sein gegeven worden, dat de ruim 10.000 duiven voor deze internationale vlucht gelost konden worden. De omstandigheden waren goed, nl. zonnig en een lichte Zuid-Oosten wind. Allereerst moesten de duiven de Pyreneeën trotseren, alvorens ze via Frankrijk de terugweg naar hun hok konden bereiken. Bij de duivencoaches steeg de spanning en in de nacht van vrijdag op zaterdag kon maar moeilijk de slaap gevat worden.

Zaterdagmorgen om 09.19.06 zag de gekende fondspeler uit Oude Tonge, Piet de Vogel, zijn 3-jarige krasdoffer, NL20-1466312 “De Bles” uit de lucht op het hok dalen. Ondanks de afstand van

ca 1140 km zag de duif bij thuiskomst er nog fris en monter uit en kon hij weer gaan zorgen voor zijn jong. Waarschijnlijk heeft dit jong van ca 7 dagen hem uitermate gemotiveerd om vlot thuis te komen.

Piet die zich steeds meer wil gaan toeleggen op de Barcelona-vlucht kan weer een 1e prijs toevoegen aan zijn al rijke palmares.

De winnende duif heeft het niet van “vreemde” , ook de beide ouders “Driftkikker’93”en “Simona” wisten 1e prijzen te winnen op marathonvluchten.

Naast de 1e prijs en tevens de Grote Prijs Pro Furn pakt Piet ook de 2e en 3e prijs en in de vereniging heeft hij 7 van de 11 duiven in de uitslag. Verder pakte Jan Wagner er 3 van de 4 en Gert Koese maakte de uitslag compleet met 2 van de 3.

We kunnen terugkijken op een prachtige vlucht met weinig verliezen en een mooie winnaar van de Grote Prijs Pro Furn.

Tekst PV De Combinatie