Regio- Rijkswaterstaat heeft de klep en het bewegingswerk van de Haringvlietbrug vervangen. De Haringvlietbrugis inmiddels al weer een tijdje open voor al het verkeer (snelweg en parallelbaan). "Voor het testen van de technische systemen staan echter in september nachtafsluitingen en een weekendafsluiting gepland..waarvan de eerst aanvangt op maandag 4 september vanaf 22:00 uur." Die werkzaamheden gaan dan nogmaals voor wat hinder zorgen voor het weg- en scheepvaartverkeer. Lees meer >>

Hinder wegverkeer

Voor het vervangen van de beweegbare delen van de Haringvlietbrug werd de brug in juni en augustus volledig afgesloten voor al het wegverkeer.

Voor het testen van de technische systemen zijn in september 2023 nachtafsluitingen gepland. Deze vinden plaats tussen maandag 4 en dinsdag 26 september 2023, steeds van maandag tot en met donderdag. Een nachtafsluiting duurt van 22.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend. Van vrijdag 8 september 22.00 tot maandag 11 september 2023 05.00 uur is de brug een heel weekend afgesloten.

Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met hinder.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug wordt de dienstregeling van Connexxion en Arriva aangepast. Bussen van Connexxion richting Rotterdam rijden via de N57 van en naar metrostation Spijkenisse. Meer informatie over deze aanpassingen vindt u op de website van Connexxion.

Arriva lijn 310 rijdt naar station Roosendaal waar passagiers kunnen overstappen van de bus op de trein richting Rotterdam, en andersom. Meer informatie over de dienstregeling en compensatie van extra reiskosten vindt u op de website van Arriva.

Lees HIER meer TIPS om hinder tijdens wegwerkzaamheden te beperken.

Bron Rijkswaterstaat.nl/haringvlietbrug