Stellendam - Het 75-jarig bestaan van Maaskant en twee jubilarissen van beide 25 jaar in dienst, is een goede reden voor een feestje op de werf. Investeren in personeel en arbeidsomstandigheden vindt de scheepswerf in Stellendam belangrijk. Als erkend leerbedrijf leiden ze vakmensen op van wie velen de tweede of zelfs derde generatie van hun familie op de werf werken. Stilstaan bij een jubileum met collega’s en familie is dan ook vanzelfsprekend. Lees meer >>

Vervolg

Kees van Wijk (metaaldraaier) en Marco Vlietland (machinebankwerker) werken beiden al 25 jaar bij "Maaskant" en vind je meestal in de machinefabriek. Ze staan bekend als echte vakmannen, bij zowel collega’s als klanten. Collega’s hebben de beide mannen en hun families op een stralende dag letterlijk in het zonnetje gezet.

Feest bij Damen Maaskant Stellendam

Op hetzelfde moment werd de 75-ste verjaardag van de werf gevierd, dat teruggaat naar het jaartal 1948. Toen openden Piet Maaskant en zijn zonen een reparatiewerf voor de mossel- en garnalenvloot die vanuit Bruinisse aan de Nederlandse Noordzeekust visten. Vandaag de dag zet de werf haar expertise ook in voor de internationale visserijsector en bouwt onder andere aan een vissersschip voor Nieuw-Zeeland en een vaartuig geschikt voor de tropische garnalenvisserij vanuit Azië, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika. Ook werkboten weten hun weg naar de Stellendamse werf te vinden voor nieuwbouw, onderhoud en reparatie. Met twee lopende grote projecten zet het bedrijf zich nu al op de kaart als een werf die complexe refit opdrachten voor luxe explorer jachten van 40 tot 60 meter op kan pakken.

Op de foto Kees van Wijk en Marco Vlietland.