Goeree-Overflakkee - De Reddingstations van KNRM op ons eiland Goeree-Overflakkee openen deuren tijdens landelijke Reddingbootdag "Op zaterdag 13 mei 2023 houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) een Reddingbootdag. Alle 45 reddingstations, dus ook in Stellendam en Ouddorp, openen hun deuren voor het publiek. Het is dé dag om kennis te maken met het reddingwerk, de vrijwilligers en het materieel van de KNRM." Lees meer >>

Welkom bij KNRM-reddingstations

KNRM-reddingstations geven de bezoekers een beeld van het bijzondere reddingswerk. "Bekijk de reddingboten waarmee de KNRM geredden weer veilig aan wal breng en ga in gesprek met redders over hun vrijwilligerswerk!"

Meevaren voor donateurs

En het allermooiste: tijdens Reddingbootdag bestaat de mogelijkheid om mee te varen* op een reddingboot. Een unieke ervaring, speciaal voor donateurs van de KNRM, ook wel 'Redders aan de wal' genoemd. De KNRM is een goed doel en ontvangt geen enkele bijdrage of subsidie van de landelijke of plaatselijke overheid. De bijdragen van ruim 120.000 Redders aan de wal maken het mogelijk dat de KNRM 24 uur per dag klaarstaat om uit te varen en mensen en dieren in nood op het water te redden. Daarnaast vormen zij een belangrijke achterban voor de redders.

*Mogelijkheden voor meevaren zijn afhankelijk van het weer, de drukte en alarmeringen. Ook mogen er per vaartocht maximaal 12 personen mee. Neem uw donateurspas mee!

Kennismaken

Reddingbootdag is ook voor niet-donateurs een mooie gelegenheid om kennis te maken met de KNRM en wie weet alsnog donateur te worden en mee te varen. De reddingstations openen hun deuren van 10:00 uur tot 16:00 uur